ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

25 Νοεμβρίου 2008 | By

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ «ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ –
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ, Ο ΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Π. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
Υπεράνω όλων ο δήμαρχος

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Αρχοντας στο «κράτος» του, με την προκλητική «κάλυψη» του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδωνα -όπως καταγγέλλουν τα μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου- και υπεράνω του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και των νόμων της πολιτείας, εμφανίζεται να είναι ο πρώην αστυνομικός και νυν δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος.

Το αποκορύφωμα της προκλητικής κάλυψης που του παρέχεται αποτελεί η παραπομπή του σήμερα (25.11.2008) στην Πειθαρχική Επιτροπή του Αρθρου 143 του Ν 3463/06 για μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων, που, όμως, έχουν παραγραφεί (!) επειδή ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δεν την συγκάλεσε έγκαιρα.
Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε στις 14 Οκτωβρίου 2008 την αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με το Α.Π.: ΓΕΔΔ Φ.2172/05/10523 επείγον έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνει ότι για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία «κατά παράβαση των διατάξεων», παρότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τις 15-6-2007…
«Δεδομένου δε ότι η ΕΔΕ έχει διαπιστώσει για τον δήμαρχο Ζαχάρως σειρά σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία πιθανόν έχουν ήδη παραγραφεί εξαιτίας της αβελτηρίας αυτής, σας ενημερώνουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητήσουμε πειθαρχικές ευθύνες για την υπέρμετρα μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υπόθεσης», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ρακιντζής.Λίγες ημέρες μετά, στις 20 Οκτωβρίου 2008, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με την παράκληση να πράξει τα νόμιμα.
Με βάση το κατηγορητήριο, ο δήμαρχος της Ζαχάρως παραπέμπεται σήμερα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για δύο λόγους:Ο ένας αφορά το 267-06 πόρισμα-«φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μέσω του οποίου κατηγορείται ο κ. Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος και της υπέρβασης αυτού σε επτά (!) συνολικά περιπτώσεις.Ο δεύτερος αφορά την από 8-2-2005 έκθεση του επιθεωρητή-συμβούλου του ΑΣΕΠ Δημητρίου Γκουλούση, μέσω του οποίου κατηγορείται ο δήμαρχος της Ζαχάρως για παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση «πλήρωσης θέσεων μονίμου προσωπικού στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως…».
Ομως και για τις δύο περιπτώσεις το Πειθαρχικό Συμβούλιο σήμερα αναμένεται να εξελιχθεί σε παρωδία, καθώς όλα τα αδικήματα του δημάρχου της Ζαχάρως, με βάση την 63/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχουν παραγραφεί. Κι αυτό διότι τα παραπτώματα των αιρετών «υπόκεινται σε τριετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας που διαπράχθηκαν».
«Δεν ευθύνομαι. Τοποθετήθηκα στη θέση μου στις 20-11-2006 και πέρασαν κάποιοι μήνες μέχρι να ενημερωθώ», λέει στην «Ε» ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Την οδό της παραγραφής, όμως, φαίνεται να ακολουθεί και η υπόθεση της αυθαίρετης μετακίνησης στον Δήμο της Ζαχάρως, προστίμων ύψους 865.000 ευρώ, που είχε επιβάλει η Πολεοδομία στους ιδιοκτήτες καντινών και παραλιακών καταστημάτων για αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις και κατασκευές.
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν επίσης για την «κάλυψη» που καταγγέλλεται ότι παρέχει στον κ. Χρονόπουλο ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδωνας και για την περίπτωση της τελεσίδικης καταδίκης του πρώτου σε οχτώ μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, που αφορούσε σκάνδαλο προσλήψεων στο ΚΕΠ.
Ο κ. Χρονόπουλος έκανε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, η οποία, όμως, απορρίφθηκε με την υπ’ αριθμόν 1977 απόφαση του Αρείου Πάγου.Την ίδια ώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο με τρεις καταλογιστικές πράξεις (την 1131/18/6/2004, με την οποία έχει καταλογιστεί εις βάρος του κ. Χρονόπουλου το ποσόν των 21.120 ευρώ, την 0008/2/2/2006, για ποσόν 14.608 ευρώ και την 0031/28/2/2007, για ποσόν 16.612 ευρώ) ο δήμαρχος Ζαχάρως είναι οφειλέτης του δήμου, με συνολικό ποσόν 51.340 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων…
Μάλιστα στην πρώτη και στην τρίτη περίπτωση ο καταλογισμός είναι οριστικός, καθώς ο κ. Χρονόπουλος δεν κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης.«Με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και την οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος της Ζαχάρως, ο κ. Χρονόπουλος θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του», καταγγέλλουν στην «Ε» οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος.
«Δεν μπορώ να τον θέσω σε αργία, διότι από τις καταλογιστικές πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν προκύπτει ότι ζημίωσε τον δήμο του», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Σπυρίδωνας. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 25/11/2008

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η ΗΛΕΚΤΡΑ λέει:

    Εδώ και καιρό – ιδίως μετά τις φωτιές του Αυγούστου του 2007 – νομίζω ότι όλοι οι πολίτες αναρωτιώνται πως γίνεται άνθρωποι με βεβαρημένο παρελθόν να ορίζουν τις ζωές μας με θράσος … Ολοι αναρωτιώνται πως γίνεται η συμπεριφορά των τοπικών αρχόντων να καταδεικνύει απόλυτη έλλειψη φόβου για τις συνέπειες….Ολοι αναρωτιώνται πως γίνεται το μακρύ χέρι του νόμου να φτάνει στους μικρούς & ταλαίπωρους πολίτες αλλά να προσπερνά τα μεγάλα κεφάλια…

    Και έρχεται ο κος Πανταζής Χρονόπουλος να μας δείξει ακριβώς το τρόπο…
    ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΤΕ & ΠΑΡΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΣΑΣ…
    Ο κος Χρονόπουλος είχε εδώ και χρόνια κατηγορηθεί για παράβαση καθηκόντος και για σειρά πταισμάτων…Οπως λοιπόν προκύπτει από το αναλυτικό ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ….

    Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ αν ήταν αθώος ή ένοχος.
    Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ αν τιμά την καρέκλα του ή την ατιμάζει.

    Μάθαμε όμως πως να εγκληματούμε χωρίς να γινόμαστε αντιληπτοί.
    Μάθαμε πως να παρανομούμε χωρίς να τιμωρούμαστε.
    Μάθαμε πως με τις καλές δημόσιες σχέσεις, πως με τις φιλίες, πως με τις συνεργασίες ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    Ευχαριστούμε για το μάθημα

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed