ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

23 Ιουνίου 2010 | By

«ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ» ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 23.6.2010

Ιταλικά αλιευτικά με παρασυρόμενα αφρόδιχτα , που χαρακτηρίζονται από τις οικολογικές οργανώσεις ως «θαλάσσια τείχη θανάτου», δραστηριοποιούνται παράνομα στο Ιόνιο Πέλαγος, κυρίως στα διεθνή ύδατα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ελλήνων ψαράδων.

Προχθές – όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κάστρου – Κυλλήνης και ιδιοκτήτης επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους Αριστείδης Χαντζήπαπας, Ιταλοί ψαράδες με «τσαμπουκά» άπλωσαν τα αφρόδιχτά τους πάνω στα παραγάδια που είχαν ρίξει στη θάλασσα Ελληνες συνάδελφοί τους και τα κατέστρεψαν ολοσχερώς.

«Βρισκόμαστε 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων μέσα στα διεθνή ύδατα . Ψαρεύαμε ξιφία με παραγάδια όταν ξαφνικά ένας Ιταλικό σκάφος μήκους 25 μέτρων εμφανίστηκε στην περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις μας άρχισε να ψαρεύει πάνω από τα παραγάδια μας. Η ζημιά που πάθαμε ήταν μεγάλη. Ενημερώσαμε άμεσα το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάθε χρόνο έχουμε αυτά τα επεισόδια στο Ιόνιο. Θα πρέπει επιτέλους να μπεί ένα τέλος στη ασυδοσία τους» – δήλωσε στην «Ε» ο κ. Χαντζήπαπας.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν μεταξύ των Ελλήνων και των Ιταλών ψαράδων έχουν σημειωθεί αρκετά «θερμά» επεισόδια με αφορμή το ψάρεμα του ξιφία, τα οποία έληξαν με την επέμβαση των Λιμενικών Αρχών. «Κάθε χρόνο καταβάλουμε προσπάθειες ώστε αυτά τα περιστατικά να περιοριστούν. Είμαστε πάντα υπέρ της νομιμότητας και κοντά στους Ελληνες ψαράδες, γνωρίζουμε το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε με την δέουσα προσοχή χωρίς υπερβολές» – ανέφερε στην «Ε» ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Γιάννης Στάθης.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Δηλαδή ο Λιμενάρχης την έχει «δει»… Πλανητάρχης ?
    Στα Διεθνή ύδατα τι μπορεί να κάνει ωρέ παλικάρια ?
    Μην τρελαθούμε εντελώς !!
    __________________
    ioudas

  2. Ο/Η konion λέει:

    Φίλε iouda

    Ὑπάρχει ἡ ΑΟΖ (μπορεῖ νὰ φθάση μέχρι 200ν.μ.) καὶ μᾶς πέφτει λόγος.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed