Πτώση F16 στην Ανδραβίδα: Σώος ο πιλότος – Πετούσε με κακοκαιρία

18 Νοεμβρίου 2021 | By

Του Μάκη Νοδάρου 

Αεροσκάφος F-16 Block 52+  της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ανδραβίδα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του, αφού πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία, κάτι που έκανε ακόμα δυσκολότερες τις ενέργειες του πιλότου, ενώ το αεροσκάφος φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό η να γλίστρησε στον διάδρομο . Στο μαχητικό προκλήθηκε απώλεια στήριξης και ευτυχώς, ο πιλότος κατάφερε να το εγκαταλείψει.

Τόσο ο πιλότος όσο και το αεροσκάφος έπεσαν μέσα στον χώρο του αεροδρομίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκονται εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροποδίας και  κατοικίες.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, εάν… ενδείκνυται να πετούν μαχητικά για εκπαιδευτικούς λόγους εν μέσω κακοκαιρίας…

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης  αναφέρει για την πτώση του  μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed