Και πάντα να θυμάστε: Κάθε καταιγίδα αρχίζει με μια μόνο σταγόνα. Προσπάθησε να γίνεις αυτή η σταγόνα.

19 Μαρτίου 2022 | By

Ο Ιταλός αναρχικός και αντιφασίστας Lorenzo Orsetti, έχασε τη ζωή του σαν σήμερα, στις 18 Μαρτίου του 2019 στο χωριό Baghouz της Συρίας, πολεμώντας τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους. Σκοτώθηκε πάνω στη μάχη, όταν εκείνος και οι σύντροφοι του έπεσαν σε ενέδρα τζιχαντιστών. Ο θάνατος του αρχικά έγινε γνωστός από το Ισλαμικό κράτος και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το YPG, του οποίου ο Orsetti ήταν μέλος.

Μετά το θάνατο του, οι σύντροφοι του ακολουθώντας την τελευταία του επιθυμία, δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο ο Orsetti εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αφήσει τη Φλωρεντία της Ιταλίας, το μέρος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε, για να ενταχθεί στη διεθνή Πολιτοφυλακή των Ενόπλων Δυνάμεων των Κούρδων (HPG) και να πολεμήσει στη Ροζάβα.

Στο βίντεο, ένα υλικό που αποτελεί μνημείο αυτοθυσίας, αυταπάρνησης και αλληλεγγύης λέει χαμογελώντας:

Γεια. Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, σημαίνει ότι δε βρίσκομαι πια σε αυτό τον κόσμο.

Μη λυπάστε. Είμαι καλά. Δε μετανιώνω. Έχασα τη ζωή μου κάνοντας αυτό που νόμιζα σωστό, πέθανα υπερασπιζόμενος τους αδύναμους, μένοντας πιστός στα ιδανικά μου για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.

Έτσι, παρά τον πρόωρο χαμό μου, η ζωή μου ήταν μια επιτυχία. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έφυγα με το χαμόγελο στα χείλη γιατί δε θα μπορούσα να είχα επιθυμήσει κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο.

Ελπίζω πως κι εσείς μια μέρα –αν δεν το έχετε κάνει ήδη- θα αποφασίσετε να δώσετε μέχρι και τη ζωή σας για τους άλλους. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Μόνο ξεπερνώντας τον ατομικισμό και τον εγωισμό μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Είναι δύσκολες εποχές, το ξέρω. Αλλά μην παραιτείστε, μην εγκαταλείπετε την ελπίδα που έχετε μέσα σας, ούτε για μια στιγμή. Ακόμη κι αν όλα φαίνονται χαμένα, και όλα τα άσχημα πράγματα που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα και τη γη φαίνονται αφόρητα, συνεχίστε να βρίσκετε τη δύναμη να εμπνέετε τους συντρόφους σας. Σε αυτές ακριβώς οι στιγμές, τις πιο σκοτεινές στιγμές, το φως που έχετε μέσα σας θα βοηθήσει τους άλλους.

Και πάντα να θυμάστε: Κάθε καταιγίδα αρχίζει με μια μόνο σταγόνα. Προσπάθησε να γίνεις αυτή η σταγόνα.

Σας αγαπώ όλους. Ελπίζω τα λόγια μου να σας φανούν χρήσιμα.

Serkeftin

Απο το kouti.pandoras

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed