«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

24 Σεπτεμβρίου 2013 | By

Σάλο και οργή προκάλεσε πανελλαδικά η δημοσιοποίηση από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της φωτογραφίας του 34χρονου που δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της κοπέλας του.

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την ενέργεια της εφημερίδας ενώ οι γονείς του δολοφονηθέντος ζητούν την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.

«Το ερώτημα είναι αν το Πρώτο Θέμα μπορεί να έχει πρωτοσέλιδο τον νεκρό της συμμορίας της Χρυσή Αυγής και από κάτω για ξεκάρφωμα τον τίτλο «Δεν ξεχνώ τον φασισμό». Ο λόγος είναι πως η συγκεκριμένη εφημερίδα στην πραγματικότητα δεν ξέχασε ποτέ τον φασισμό. Τον παρουσίασε πρώτο τραπέζι πίστα, τον απενοχοποίησε και τον πρόβαλε όσο μπορούσε. Το Πρώτο Θέμα, τράβηξε το χορό στην προσπάθεια που γινόταν να εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή, αυτή η εγκληματική ομάδα, ως μια ομάδα μπουχτισμένων με το σύστημα. Το αβγό του φιδιού, σαν αβγό που θα εκκολάψει καναρίνι. Πριν τις εκλογές του 2012, το Πρώτο Θέμα ήταν η εφημερίδα που με ολοσέλιδα παρουσίασε την Χρυσή Αυγή ως τους προσκόπους της νέας πολιτικής πραγματικότητας. Σε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή, είχε παρουσιάσει γιαγιάδες από το κέντρο της Αθήνας που υποστήριζαν πως πάνε στην τράπεζα με την βοήθεια των «παιδιών της Χρυσής Αυγής». Για του λόγου το αληθές, ένα από τα κτήνη που ενδεχομένως το προηγούμενο βράδυ μαχαίρωνε κάποιον άνθρωπο, στη φωτογραφία της εφημερίδας, συνόδευε τη γιαγιά ως το ATM για να μην την κλέψουν οι κακοί αλλοδαποί. Μόνο που όπως αποκαλύψαμε στο HOT DOC, η κακόμοιρη γιαγιά δεν ήταν άλλη από τη μάνα του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, που στο βίντεο του BBC υποσχόταν να κάνει αρκετούς σαπούνι.» κατήγγειλε στην εκπομπή Αποκαλύψεις ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟhttp://ionionfm.gr/player.php?clipid=47766&Narea=%C1%C8%C7%CD%C1&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed