Και ενώ οι …Μαλαισιανές Αρχές απέρριπταν αρχικά αυτό το ενδεχόμενο, σήμερα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα λεχθέντα των Αμερικανών. Διαβάζουμε στοhttp://gr.news.yahoo.com:
- «…«η τελευταία επικοινωνία του με δορυφόρο έγινε 6 ώρες από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του από τις οθόνες των ραντάρ. Σύμφωνα με αυτά τα δορυφορικά δεδομένα το Μπόινγκ μπορεί να ακολούθησε δύο αεροδιαδρόμους: είτε αυτόν της Βόρειας Ταϊλάνδης μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν είτε, νοτιότερα, αυτόν της Ινδονησίας προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό«…
Ας βάλουμε κάποια δεδομένα σε μιά λογικοφανή σειρά, μήπως βρούμε την άκρη του «Μίτου» στο νέο «παραμυθάκι» μας!
Μήπως το έχουμε ξαναδεί αυτό το movie?
Θυμίζω: Αεροσκάφη«υπό πειρατεία τρομοκρατών», Δίδυμοι Πύργοι, ”America Under Attack”, “Al Quida” κλπ, κλπ…
Έχουμε λοιπόν …πάλι: Αεροπειρατές, Αεροσκάφος (ένα αυτή τη φορά), Τρομοκρατία (με την… κουκούλα της αρκούδας), …
«Δυστυχώς» όμως,…λείπει ο «στόχος»…για να γνωρίζαμε το «αποτέλεσμα»!
Αγνοείται λοιπόν, ή ….παίζει και ένα «παραμυθάκι» που ο «Μίτος» μας θυμίζει κάτι από το πρόσφατο παρελθόν; Για να δούμε τί έχουμε από τα πενιχρά στοιχεία που διαθέτει η φαρέτρα μας. Το ερώτημα που έχει δύο σκέλη είναι: α) αν θα μπορούσε, το συγκεκριμένο πολιτικό αεροσκάφος να διανύσει χωρίς ανεφοδιασμό την μεγάλη αυτή απόσταση Κουάλα Λουμπούρ- Κίεβο, των περίπου 5,500 μιλίων και β) αν θα μπορούσε να «μην είναι ορατό»…
α) Στο http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_fleet#Boeing_777 διαβάζουμε:
All Malaysia Airlines Boeing 777-200 aircraft are Extended Range (ER) models. The airline deployed these aircraft to fly medium-to-long-haul routes, such as Auckland, Frankfurt, Amsterdam, Istanbul, Tokyo and Shanghai. The Boeing 777 aircraft have a maximum flight range of 12,779 km (6,900 nm). Malaysia Airlines owns all of its 17 777-200ERs.
Άρα, το α) σκέλος του ερωτήματος μας απαντήθηκε:Mπορεί να φτάσει ως το Κίεβο.
β) Από τη στιγμή που θα απογειωνότανε «απείραχτο» δεν θα μπορούσε να «μεταπέσει» σε «αόρατο». Μιλάμε πάντα για τον «κωδικό αναγνώρισης» με …παραλήπτες τα RADAR Εναέριας Κυκλοφορίας και τους Δορυφόρους εντοπισμού, που εκπέμπει κάθε ιπτάμενο αντικείμενο. Όμως, ΔΕΝ υπάρχει (για προφανείς λόγους) «επιλογέας» ON-OFF ή καμία ασφάλεια ρεύματος (FUSE) στο COKPITή σε οποιονδήποτε προσβάσιμο χώρο του αεροσκάφους μετά την αναχώρησή του από το TERMINAL και κατα την διάρκεια τροχοδρόμησης ή πτήσης.
Άρα, θα μπορούσε να γίνει «αόρατο» μόνο με ανθρώπινη ενέργεια, πρίν ακόμη το αεροσκάφος παραληφθεί από το πλήρωμα για πτήση…ένας «τεχνικός» λ.χ. στα πλαίσια της πρό πτήσεως επιθεώρησης, θα μπορούσε να παρέμβει, στο χώρο των ηλεκτρονικών του αεροσκάφους (ELECTRONICSCOMPARTMENT) και να τοποθετήσει μια «προγραμματισμένη» συσκευή που θα έθετε το υπόψη σύστημα OFF έπειτα απο κάποια ώρα…!
Άρα και το β) σκέλος του ερωτήματός μας απαντήθηκε….:Μπορεί να γίνει αόρατο. Το «παραμυθάκι» μας λοιπόν, θα είχε την «αίσια» έκβασή του σύμφωνα με τους «εμπνευστές» του σχεδίου τους, ΑΝ……ΑΝ η «αρκουδίτσα» μας, δεν είχε την δυνατότητα να ανιχνεύει «αόρατους στόχους» που απειλούν το τομάρι της…! Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ότι ορατό ή «αόρατο» αποτελεί θανάσιμη απειλή, Καταρρίπτεται!
Μένει λοιπόν, να δούμε ποιός «έκον ή άκων», (οι εμπνευστές ή η αρκουδίτσα μας) θα ξεσκεπάσει το «παραμυθάκι» μας και να γίνει της Πόπης, με το παραμυθάκι μας να μετατρέπεται αυτόματα σε Ιστορία…
ΙΔΩΜΕΝ.
Βαλσαμής Π. Γεράσιμος Ασμχος ε.α.
ΠΗΓΗ : http://www.ithacanet.gr/article/%CF%80%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B7-370-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%B9