ΣΤΟ ΜΟΔ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΗΛΙΩΝΗΣ !

23 Οκτωβρίου 2014 | By

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΤΟ 2010 !

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (παραβάσεις του 299 παρ.1, 381 παρ.1 383 ΠΚ ) (απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ηθικής αυτουργίας στα ανωτέρω)  παραπέμπονται να δικαστούν, με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών , στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο πρώην αστυνομικός και έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ο τέως αντιδήμαρχός του Σπυρίδων Μπηλιώνης,.

Το παράδοξο της υπόθεσης που έχει να κάνει με την επιλεκτική και μαφιόζικη κατεδάφιση ορισμένων παραλιακών κτισμάτων στον δήμο της Ζαχάρως  στις 8 Μάρτη 2010 , είναι ότι με το 72/2013 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας το θέμα παραλίγο να τεθεί στο Αρχείο καθώς οι δικαστές της Ηλείας απεφάνθησαν ότι δεν έπρεπε να γίνει κατηγορία σε βάρος των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ζαχάρως . Όμως με έφεσή του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών,  το Συμβούλιου Εφετών οδήγησε τελικά στο ακροατήριο του ΜΟΔ με βαρύτατες κατηγορίες του δύο τοπικούς «άρχοντες».

Μαφιόζικοι τρόποι κατεδάφισης 

Στις 8 Μάρτη του 2010 , το έργο της καταστροφής των παραλιακών κατοικιών στην Ζαχάρω ολοκληρώνεται με την κατεδάφισή τους από μπουλντόζα ! Αυτό πραγματοποιείται αφού πρώτα  παραβιάζεται το κιβώτιο ασφαλειών της ΔΕΗ και διακόπτεται η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Το γερανοφόρο όχημα γκρεμίζει τις  κατοικίες αδιαφορώντας αν μέσα σε αυτές ήταν άνθρωποι. Ενας εξ αυτών ο Ηρακλής Σπηλιόπουλος, άτομο με σοβαρά κινητικά προβλήματα  γλιτώνει την τελευταία στιγμή τον θάνατο . Λίγο αργότερα το όχημα χάθηκε στο σκοτάδι …

Βούλευμα «φωτιά» 

Σύμφωνα με το 46/2014 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, ο τότε αντιδήμαρχος Ζαχάρως Σπυρίδων Μπηλιώνης ήταν εκείνος που μετέβη στην περιοχή και οδηγώντας ο ίδιος το γερανοφόρο όχημα κατέστρεψε τα παραλιακά σπίτια και το σπίτι του κ. Σπηλιόπουλου ο οποίος και γλίτωσε τον θάνατο από θαύμα.

« Μάλιστα για να μη γίνει αντιληπτός προέβη στην διακοπή της παροχής του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή αφού παραβίασε τον πίνακα της ΔΕΗ. Στην συνέχεια κατακρήμνισε με τον εσκαφέα την σκεπή της οικίας του κ. Σπηλιόπουλου . Κατά τον παραπάνω χρόνο ο τελευταίος βρισκόταν στην οικία του και είχε κατακλιθεί. Είχε μάλιστα ανάψει τα εσωτερικά και εξωτερικά φώτα.» – αναφέρει το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών .

Στο Βούλευμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων  ότι :

 « Ο δήμος Ζαχάρως με την 115/13.4.2009ν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αποφάσισε να προβεί στην κατεδάφιση των παραλιακών κτισμάτων. Όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε με την 7007-5815/19.5.2009 απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως μη νόμιμη. Παρ όλα αυτά ο δεύτερος κατηγορούμενος Πανταζής Χρονόπουλος , δήμαρχος Ζαχάρως , επεδίωκε οποσδήποτε την κατεδάφιση προβαίνοντας σε σχετικές δηλώσεις προς τον ημερήσιο Τύπο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του στις 15.4.2009 και μάλιστα πριν ακόμα την ακύρωση της απόφασης , προς την τοπική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ότι «…εμείς θα τα  κατεδαφίσουμε και ας πάνε κατηγορούμενους».

 Και εμπρησμός από αγνώστους

 Θυμίζουμε ότι ενα μήνα πριν την κατεδάφιση των σπιτιών ,  τον Φλεβάρη του 2010 άγνωστοι δράστες γλιστρώντας   σαν τα φαντάσματα μέσα στη νύχτα και, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παραβίασαν τέσσερις από τις παραλιακές κατοικίες εισήλθαν  σε αυτές και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας άγνωστη εύφλεκτη ύλη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  που επιλήφθηκε της υπόθεσης έκανε  λόγο τότε για οργανωμένη επιχείρηση εμπρησμού καθώς οι περιφράξεις των δύο εκ των τεσσάρων κατοικιών βρέθηκαν παραβιασμένες.

Για το απίστευτο περιστατικό από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατά αγνώστων αλλά η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών καθώς δεν βρέθηκαν άλλα στοιχεία . Τότε οι ιδιοκτήτες των κατοικιών κατήγγειλαν ότι τα σπίτια τους είχαν μπει  στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Ζαχάρως.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed