ΗΛΕΙΑ : ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ

4 Φεβρουαρίου 2015 | By

1620922_844100455653407_302861505334101861_n

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

« Η Ελλάδα θα είχε βγει νωρίτερα από το μνημόνιο ή δεν θα είχε χρειαστεί καν να υπαχθεί σε αυτό, εάν τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού δεν τον απομυζούσε το αμαρτωλό τρίγωνο τραπεζιτών, ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που είναι εθνικοί προμηθευτές και εργολάβοι, σε συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολιτευτικής Ελλάδος»  – (Αλέξης Τσίπρας – Πρωθυπουργός)

Τα παραπάνω λόγια του Πρωθυπουργού , θα πρέπει να ηχούν παράξενα και ανησυχητικά τελευταία στα αφτιά του επιχειρηματία – εκδότη – προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου στην Ηλεία Λεωνίδα Βαρουξή και του επίσης επιχειρηματία υιού του Λευτέρη,  ειδικά μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Ετσι λοιπόν χάνοντας και οι δύο την ψυχραιμία τους εξ αιτίας των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται,  αποφάσισαν ότι έπρεπε να μου κλείσουν το στόμα  και να με τρομοκρατήσουν , με δύο αγωγές συνολικού ύψους 150.000 ευρώ,  επειδή όπως λένε,  θίχτηκαν από τα σχόλια μου και την κριτική μου στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο του IONION FM.  

Ο κ. Βαρουξής και ο υιός του που δημοσιογραφεί τελευταία στα ΜΜΕ του ομίλου του , αντιλαμβανόμενοι με τον δικό τους τρόπο, την ελευθερία του Τύπου , την κριτική στα δημόσια πρόσωπα και την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τους φορείς της Πολιτείας , επιθυμούν όπως λένε μεταξύ άλλων στις αγωγές τους  εκτός από τις 150.000 ευρώ,  και την προσωπική μου κράτηση για 12 μήνες σαν μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.

Βρήκαν  και οι δυο του «παιδάκι» να τρομοκρατήσουν… 

Θυμίζω στον Λεωνίδα Βαρουξή και τον υιό του , τι είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφη – Γεωργοπούλου – Σαλτάρη,  λίγες ημέρες μετά αφότου ο Λεωνίδας Βαρουξής έγινε εκτός από εκδότης – επιχειρηματίας και πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου!  

«Διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» (τράπεζες – κόμματα εξουσίας – επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία. Η εν λόγω θέση πηγάζει από ένα συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό που λέει ότι η διασύνδεση αυτή είναι συνεχής πηγή μη εύλογων οικονομικών συναλλαγών, δημιουργίας περιβάλλοντος αθέμιτου ανταγωνισμού και καθολικού ελέγχου της κοινής γνώμης και εν χειραγώγησης αυτής.»

Θυμίζω επίσης στους κ.κ. Λεωνίδα και Λευτέρη Βαρουξή , το ρεπορτάζ μου στο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη , τον Ιούλιο του 2013 με τίτλο « Μέσα Μαζικής Εξουσίας και Εργολαβιών» .

Αν δεν το βρήκαν τότε στα περίπτερα τους δωρίζω σήμερα ολόκληρο το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε τότε . Είναι ένα ενδιαφέρον κείμενο το οποίο μαζί με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν καθώς και με άλλα που έχουν προκύψει , θα σταλούν από μένα επώνυμα στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.Παναγιώτη Νικολούδη,  τιμώντας  εκείνους  που τα προηγούμενα χρόνια βίωσαν στην Ηλεία την οικονομική εξαθλίωση, την αδικία , τις απολύσεις , τα λουκέτα στις επιχειρήσεις τους και την πείνα …

CAM01348ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC – Τεύχος 33 – Β’ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 

Χρυσοφόρες μπίζνες στο φόντο της ενημέρωση , κάνουν τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία , οι ιδιοκτήτες των δύο ημερήσιων τοπικών εφημερίδων «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΠΡΩΤΗ» . Μια σειρά από εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με τους ίδιους , τους συνεργάτες τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα , «αρμέγουν» επί σειρά ετών , από τους δήμους της Ηλείας ,  τους ΟΤΑ, τα νοσοκομεία και γενικά όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες, «ζεστό χρήμα» που λαμβάνουν ακόμα και με απευθείας αναθέσεις, επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες στην αγορά αλλά και στην ενημέρωση. 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Θεωρητικά και με βάση τον κώδικα και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας , η αποστολή μιας εφημερίδας είναι η κριτική και ο έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας . Για μια τοπική εφημερίδα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασκεί καθημερινά έλεγχο στους  ΟΤΑ ,  αυστηρή κριτική στα πεπραγμένα της εκάστοτε δημοτικής αρχής και να δημοσιοποιεί τις κατά καιρούς  παραβατικές  συμπεριφορές,  τις ποινικές διώξεις, τις αξιόποινες πράξεις  και τις καταδίκες  που αφορούν δημόσια πρόσωπα.

Στην Ηλεία όμως αυτό δεν συμβαίνει .  

Γιατί απλά οι θεωρητικά  ελεγχόμενοι φορείς από τις δύο τοπικές ημερήσιες εφημερίδες , είναι και οι βασικοί τους χρηματοδότες,  μέσα από τις μπίζνες , τις συμφωνίες και τις συναλλαγές  που πραγματοποιούν  μαζί τους τα τελευταία χρόνια , οι παράπλευρες εταιρείες των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων. 

Ανήθικη σχέση

Η συνέπεια αυτής της δεοντολογικά «ανήθικης» σχέσης – όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς –  που ακροβατεί μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας ,  είναι πολλές  σοβαρές ειδήσεις παραβατικής συμπεριφοράς δημοσίων προσώπων με θέσεις κλειδιά στους ΟΤΑ ,  καταδικαστικές σε βάρος τους αποφάσεις δικαστηρίων , ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και δημοσιογραφικές έρευνες για σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σε Αθηναϊκές εφημερίδες ή περιοδικά έρευνας όπως το HOT DOC , να μη γίνουν  ποτέ ούτε …μονόστηλο στις δύο τοπικές εφημερίδες «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΠΡΩΤΗ» της Ηλείας.

Αντίθετα παρουσιάζεται  το εκπληκτικό φαινόμενο,  οι δύο συγκεκριμένες εφημερίδες, σε μια προσπάθειά τους να σπεκουλάρουν την δημοσιογραφική έρευνα και τις αποκαλύψεις  και να φανούν αρεστοί και απόλυτα συνεπείς στους «πελάτες»  των παράπλευρων εταιρειών τους ,  να δημοσιεύουν τις απαντήσεις ακόμα και τις ύβρεις κατά των δημοσιογράφων των δήθεν θιγόμενων προσώπων ,   για ρεπορτάζ που ποτέ οι ίδιες δεν είχαν δημοσιεύσει.

Κοινό μυστικό 

Εκατοντάδες επίσημες αποφάσεις που βρίσκονται σήμερα αναρτημένες στη Διαύγεια αποδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις δαιδαλώδεις οικονομικές σχέσεις των δημοσίων προσώπων και των αιρετών των ΟΤΑ με τις παράπλευρες εταιρείες των  δύο εκδοτικών συγκροτημάτων .

Με κάποιες εξ αυτών συναλλάσσεται ακόμα και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας δίνοντάς τους δουλειές με απ ευθείας αναθέσεις !    

Η εικόνα που εμφανίζεται σήμερα στην Ηλεία από όλη αυτή  δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ακόμα και για τα πολιτικά πρόσωπα του νομού , έχει δύο όψεις.

Από την μία ένας αριθμός από  παράπλευρες εταιρείες , διαφημιστικές, κατασκευαστικές , πώλησης λογισμικού , ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργίας σεμιναρίων ,  αποτελούν το παράλληλο μέσο είσπραξης σημαντικών  χρηματικών ποσών .

Και από την άλλη οι δύο εφημερίδες να  παίζουν το ρόλο της κάλυψης και κατ επέκταση της πίεσης στους «πελάτες» τους. 

Οι «πελάτες»

Πελάτες ,  με βάση τις εκατοντάδες αποφάσεις που είναι αναρτημένες στη Διαύγεια,  είναι οι δήμοι της Ηλείας , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , η Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας,  το Υπουργείο Πολιτισμού (Ζ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχ. Ολυμπίας) , η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Πύργου – Αμαλιάδας , τα νοσοκομεία και κυρίως το νοσοκομείο Πύργου , ο  Σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων , η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας , τα Λιμενικά Ταμεία Κυλλήνης και Κατακόλου , οι Μονάδες Εκπαίδευσης  πολλοί φορείς ,  υπουργεία  κλπ. 

Εκδότες , εταιρείες , μπίζνες 

Ο χάρτης των προσώπων που σχηματίζουν τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που σχετίζονται  με τα δύο εκδοτικά συγκροτήματα της Ηλείας , οι οποίες λαμβάνουν χρήματα συναλλασσόμενες με τους ανωτέρω η μέρος αυτών , βάση των ΦΕΚ του Εθνικού Τυπογραφείου που έχει στην διάθεσή του το HD  έχει ως εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ : Εκδότης – Διευθυντής Λεωνίδας  Βαρουξής.

HONESTY EΠΕ : ( συνεργάζεται με το Υπουργείο Εργασίας, τον δήμο Ξάνθης στην εφαρμογή προγραμμάτων για ανέργους μέσω της  λειτουργία ιδιωτικού ΚΕΚ)

ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΉ ΑΕ : ( Συνεργάζεται με τον δήμο Πύργου , το Επιμελητήριο, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)  

ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ  ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΟΕ:  ( Συνεργάζεται με το Υπουργείο εργασίας , της ΠΕ Θεσσαλονίκης, τον δήμο Ξάνθης- αφορά την εφαρμογή προγραμμάτων  για ανέργους)

MULTI PRODUCTION O.E : (Συνεργάζεται με τους δήμους της Ηλείας, την περιφερειακή διοίκηση Ηλείας, το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης ΠΔΕ, τα Λιμενικά Ταμεία)  

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΗ»

Μέλη του ΔΣ : Κωνσταντίνος Λάμπρος (πρώην αντινομάρχης Ηλείας) , ο γιός του Θεόδωρος Λάμπρος , Πάνος Παναγιωτόπουλος.)

 «ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΕ – COMPUTERS AND TELECOMMUNICATIONS − ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Συνεργάζεται με τους δήμους της Ηλείας , την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα νοσοκομεία , τις δημόσιες υπηρεσίες , την περιφερειακή ενότητα Ηλείας)   

PROMAID ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ−ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ−ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ−ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

( Συνεργάζεται με τους δήμους της Ηλείας, την περιφερειακή ενότητα Ηλείας τα Λιμενικά Ταμεία )    

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ : (Αφορά ιδιωτικά ΚΕΚ συνεργάζεται με το υπουργείο Εργασίας στην εφαρμογή προγραμμάτων για ανέργους)  

FORUM ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ : ( Κατασκευαστική εταιρεία , ανέλαβε την παράνομη ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης)

Ολες οι ανωτέρω  εταιρείες στεγάζονται στο ίδιο κτήριο με την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ στην διεύθυνση Ρήγα Φεραίου 113 …

Σημειώνεται ότι η εταιρεία FORUM ΑΕ είχε εμπλακεί προ ετών , στην παράνομη ανέγερση του δημαρχείου στη Ζαχάρω Ηλείας με τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους Ηλείους,   από τον έκπτωτο σήμερα δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο , καθώς είχε αναλάβει την ανέγερσή του δίχως δημόσιο διαγωνισμό .

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός , ότι με την FORUM AE ,  όπως αναφέρεται στο  ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1898- 2 Απριλίου 2008 ) και στο ΦΕΚ ( Αρ. Φύλλου 2183-14 Απριλίου 2008)  συναλλάσσεται και  ο  Γρηγόριος Καφύρας , γιός του νυν αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα ! 

 Σχέσεις συναλλαγής

Μερικές ενδεικτικές υποθέσεις σχέσης συναλλαγής εταιρειών , εκδοτών , εφημερίδων και ΟΤΑ είναι οι εξής :

1)     Οι δύο εφημερίδες ΠΑΤΡΙΣ και ΠΡΩΤΗ δεν άσκησαν ποτέ κριτική και δεν ασχολήθηκαν με τον «αμαρτωλό δήμο της Ζαχάρως αγνοώντας προκλητικά τα σχετικά δημοσιεύματα και τις δημοσιογραφικές έρευνες , τις καταδίκες και τις αποκαλύψεις.

2)     Τον Απρίλη του 2010 η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ μέσω της συζύγου του εκδότη της Σοφίας Βαρουξή και μέλους του ΔΣ της εταιρείας ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ  με άρθρο της στην ΠΑΤΡΙΣ «αγιοποιεί»  τον πολλάκις καταδικασμένο λόγο της παραβατικής του συμπεριφοράς δήμαρχο Ζαχάρως παραβλέποντας προκλητικά τις παρανομίες του. Τον αποκαλεί « ακτιβιστή , ο ασυμβίβαστο,  αγωνιστή που παλεύει, με την συνεχή του παρουσία , υπερασπίζεται αυτή τη μικρή του κοινωνία με τη μεγάλη ψυχή που απαιτεί το καλύτερο για τη ζωή των ανθρώπων που τους λέει «καλημέρα» με την ντόμπρα και δυνατή φωνή του.»

3)     Τον Ιούλιο του 2011 ιδιοκτήτες μικρών ΜΜΕ στην Ηλεία καταγγέλλουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έλαβαν καθόλου η έλαβαν μικροποσά από τα 139.600 ευρώ που προρίζονταν για την προβολή του έργου «Υδρευση δήμων και κοινοτήτων Ν. Ηλείας από τον Ερύμανθο ποταμό» που κόστισε συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ (75% από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και 25% από εθνικούς πόρους.)Με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του και το HD η εταιρεία που πήρε τη δουλειά της προβολής του έργου μετά από διαγωνισμό  ήταν  η Communication Effect S.Α.,  αλλά η εταιρεία που έδινε τις  σχετικές εντολές στα ΜΜΕ της Ηλείας και μοίραζε τα λεφτά κόβοντας τιμολόγια ήταν η MULTI PRODUCTIONS που ανήκει στον Ελευθέριο Βαρουξή  γιου του Λεωνίδα  εκδότη της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Πύργου Ηλείας .  Μετά τον σχετικό θόρυβο και τις καταγγελίες  ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

4)     Τον Σεπτέμβρη του 2012 το περιοδικό HD αποκαλύπτει ότι οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία είχαν  μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε «μαγαζάκι» για παράνομες τουριστικές μπίζνες, με την διοργάνωση συνεδρίων και τη φιλοξενία με αμοιβή, ατόμων σε χώρους που στερούνται των νομίμων αδειών. Τότε αποκαλύπτεται με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής http://www.hoc.gr/ ότι στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΑ  συμμετείχε  και ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου Ηλείας Λεωνίδας Βαρουξής ! Σήμερα έχει αντικατασταθεί.  Το ρεπορτάζ προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας .

5)     Στις 18.11.2011 ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας υπογράφει την Αριθμ.Πρωτ.: 191688/705 Σύμβαση με την  εταιρεία PROMAID AE και της αναθέτει με απ ευθείας ανάθεση έργο αξίας 7.872 ευρώ . Την ίδια ημέρα ο κ. Καφύρας με άλλη σύμβαση που υπογράφει  με την εταιρεία PROMAID AE που παραδόξως έχει τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου , αναθέτει με απ ευθείας ανάθεση άλλο  έργο αξίας 7.933 ευρώ ! 

6)     Στις 30.11.2012 ο δήμαρχος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας με την ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 18813 Σύμβαση αναθέτει στην εταιρεία PROMAID AE  έργο αξίας 14.638 ευρώ για την προμήθεια πινακίδων.   

 

 

 

 

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed