ΤΟ ΚΟΤΥΧΙ ΧΩΡΟΣ ΩΟΤΟΚΙΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

23 Ιουνίου 2016 | By

ΚΑΡΕΤΑ 1ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ως σημαντικός χώρος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα καταγράφεται η ακτογραμμή στην λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου , μοναδικό κομμάτι ομορφιάς του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στοφυλιάς που προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar.

Το www.apokalypseis.com έγινε χθες εντελώς τυχαία αυτόπτης μάρτυς της δημιουργία μια φωλιάς στην ακτή από μια θαλάσσια χελώνα η οποία βγήκε στην παραλία , εναπόθεσε τα αυγά της και μετά χάθηκε στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου αφήνοντας πίσω τα χαρακτηριστικά της ίχνη πάνω στην άμμο .

Ακριβώς δίπλα από την νέα φωλιά της θαλάσσιας χελώνας εντοπίστηκε μια νεκρή Καρέτα – Καρέτα ο θάνατος της οποίας αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της απαράδεκτης συμπεριφοράς ορισμένων ψαράδων της περιοχής.

ΚΑΡΕΤΑ 3Το σημείο όπου βρέθηκε η φωλιά , επισκέφθηκε ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης, ο συνεργάτης του Ηλίας Τζόρας υπεύθυνος έρευνας πεδίου  και μέλη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς . Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν και νέες φωλιές στην ευρύτερη περιοχή ενώ βρέθηκαν και τα αυγά της φωλιάς που ανακάλυψε το www.apokalypseis.com .

ΚΑΡΕΤΑ 2Σημειώνεται ότι φέτος το επιτυχημένο πέρυσι πρόγραμμα ανάδειξης , καταγραφής και προστασίας της θαλάσσιας χελώνας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ : http://apokalypseis.com/?p=6858  ) κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα καθώς τα δυσκίνητα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού αλλά και η αδιαφορία των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού «φρενάρουν» την χρηματοδότησή του ( 20.000 ευρώ) την ώρα που ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ζητήματα μικρότερης σημασίας και για δημόσιες σχέσεις .

Μέλη οικολογικών οργανώσεων της περιοχής ανέφεραν στο www.apokalypseis.com ότι σε περίπτωση που φέτος τελικά δεν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω έλλειψης σχετικού κονδυλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιβάλει στην χώρα μας κυρώσεις καθιστώντας υπεύθυνη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Καταστροφές, Κοτύχι, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed