ΙΔΟΥ ΤΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ…

30 Μαΐου 2012 | By

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ 
Μια αποκαλυπτική επιστολή κόλαφος για τα βρόμικα παιχνίδια του Τραπεζικού συστήματος της χώρα μας ,  απέναντι στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με το αιτιολογικό της οικονομικής κρίσης, έστειλε στο BLOG μας ένας φίλος επιχειρηματίας που θέλησε για ευνόητους λόγους να τηρήσει την ανωνυμία του.
Το περιστατικό που περιγράφει έγινε σε ιδιωτική Τράπεζα μεγάλης πόλης της Ηλείας και για την προστασία του ιδίου , το BLOG αποφάσισε να μη δημοσιοποιήσει το όνομά του .
Για όσους επιδιώξουν διαψεύσεις η να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα …η επιστολή του καταγγέλλοντος αυτούσια  με το όνομά του και την πόλη που συνέβη το περιστατικό ,  βρίσκονται στην διάθεση μας .      
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  
Μάκη , είμαι ο …
Χθες πέρασα από το Κατάστημα της Εurobank …     (επί της …)  για να πάρω το μπλοκάκι των επιταγών που είχα αιτηθεί πριν καμιά βδομάδα.
Η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική γιατί όπως μου είπε ο υπάλληλος «δεν εγκρίθηκε το αίτημά σας λόγω μικρών διαθέσιμων στην τράπεζα μας.»
Σημειωτέον δεν έχω μπει ποτέ στον Τειρεσία , δεν έχω καθυστερήσει ποτέ πληρωμή επιταγής και ουσιαστικά δεν υπάρχει πραγματικός λόγος απόρριψης του αιτήματος.
Αυτό που με εξοργίζει είναι πως ήταν η μέρα που πήραν 18 δις (Εθνική & Πειραιώς & Alpha & Eurobank) για την περίφημη ανακεφαλαιοποίηση, έτσι ώστε να καταστούν υγιείς, και να παίξουν απρόσκοπτα τον κοινωνικό τους ρόλο για τον οποίο αδειοδοτήθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας. Ποιος είναι αυτός?  Η χορήγηση ρευστότητας στους μικροεπιχειρηματίες.
Στους μικροεπιχειρηματίες που ενώ το κράτος χρωστά άπειρα λεφτά,  εξαναγκάζονται στην πληρωμή όλων των οφειλών (πραγματικών και χαρατσιών) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πτώση του τζίρου τους λόγω της ύφεσης στην οικονομία.
Ύφεση που προκαλεί η μείωση της ρευστότητας , ρευστότητα που δίδεται αφειδώς σε κάποιες εξωχώριες εταιρείες ημέτερων , όπως διάβαζα προηγουμένως σε άρθρο του Κώστα του Βαξεβάνη  στο HOT DOC.
Επίσης τα «τραπεζικά όρια» έκδοσης εγγυητικών επιστολών , κεφαλαίου κίνησης & προεξόφλησης λογαριασμών , τα οποία διατηρούσα σε τρεις τράπεζες (ΓΕΝΙΚΗ , ΑΤΤΙΚΗΣ και ΕΘΝΙΚΗ) κόπηκαν από πέρυσι.
Συγκεκριμένα στην Γενική έκλεισε ( μου ζητάνε μια εγγυητική καλής εκτέλεσης για έργο που εκτέλεσα και που σύμφωνα με το νόμο δεν μπορώ να πάρω ακόμη , γιατί δεν πέρασε το δεκαπεντάμηνο της υποχρεωτικής συντήρησης) στην Αττικής είναι υπό εξέταση από τα πέρυσι με αποτέλεσμα αφού δεν είναι εγκεκριμένο να μην μπορώ να κάνω καμιά κίνηση και στην Εθνική μου ανακοίνωσαν μονομερώς πως για την δική μου προστασία ενέκριναν το όριο των 2.600,00 ¤!!!!!
Γιατί στα γράφω όλα αυτά?
Για να καταδείξω το μέγεθος της αναλγησίας των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών σε σχέση με το ρόλο που έπρεπε να παίζουν.
Πως θα πάρει μπροστά η οικονομία, πως θα έρθει η περίφημη ανάπτυξη όταν το κυκλοφοριακό σύστημα της ελεύθερης οικονομίας που βιώνουμε αποστραγγίζεται από το αίμα του?
Πως θα ρισκάρω να κάνω μια δουλειά αν δεν έχω την απαραίτητη κάλυψη πιστώσεων?  Και αν δεν κάνω εγώ δουλειά πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην πραγματική πλέον οικονομία?  
Παρεμπιπτόντως ρώτησα ένα φίλο μου  που δουλεύει στην Eurobank και μου επιβεβαίωσε την φήμη που κυκλοφόρησε ευρέως πριν 3 μέρες στα Blogs,  πως δόθηκε οδηγία-συμβουλή να ψηφίσουν μνημονιακό κόμμα  για να μην χάσουν την δουλειά τους , με την έννοια όχι της απόλυσης όσων ψηφίσουν αντιμνημονιακά , αλλά με την έννοια της τρομοκράτησης των υπαλλήλων πως θα κλείσει η τράπεζα αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Νομίζω εδώ βρίσκεται η απάντηση γιατί «δεν εγκρίθηκε» το μπλοκ επιταγών του καταγγέλοντος… Και γενικά γιατί οι αναφερόμενες τράπεζες δε ρίχνουν δράμι στην αγορά, παρότι έχουν πάρει ωκεανούς κρατικής βοήθειας από την αρχή της κρίσης.

    Διαβάστε εδώ:
    Η Αθέατη πλευρά της ανακεφαλαιοποίησης
    http://deltio.wordpress.com/

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed