Ο ρεπόρτερ

12042663_965353966861388_6591243631815522744_nΕίκοσι χρόνια δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», μέλος της ΕΣΗΕΑ και νυν δημοσιογράφος στην ανεξάρτητη εφημερίδα Documento  . Παραγωγός της εκπομπής «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» στο Ionion fm και βασικός συνεργάτης στο περιοδικό της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη .

Με τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ «τάραξε τα λιμνάζοντα νερά» της παρανομίας και την «προκλητική σιωπή» των τοπικών Αρχών στη Δυτική Ελλάδα κι έκανε γνωστά στο πανελλήνιο απίστευτα περιστατικά διαφθοράς και διαπλοκής .

Δεκάδες σημαντικές έρευνες , όλες τεκμηριωμένες με επίσημα έγγραφα , για τα κυκλώματα μαστροπών , εμπόρων ναρκωτικών , επίορκων αστυνομικών και κρατικών υπαλλήλων , δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην ποιότητα της δουλειάς του η οποία αναγνωρίζεται από τους πολίτες και τους συναδέλφους του. Λυσσαλέα τα κυκλώματα της νύχτας τον πολεμούν με απειλές και απολύσεις από τις τοπικές εφημερίδες της Ηλείας όπου συνεργάζεται επί σειρά ετών και τον στέλνουν δεκάδες φορές στα ποινικά και αστικά δικαστήρια . Αθωώνεται σε όλα !

Ο Μάκης Νοδάρος το φθινόπωρο του 1999 με τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του στην «Ελευθεροτυπία» είχε αποκαλύψει την αστυνομική διαφθορά στην Ηλεία, γεγονός που προκάλεσε τη εκδικητική αντεπίθεση των τοπικών κυκλωμάτων εναντίον του. Ακόμα και δίωξη για «ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου» ασκήθηκε εις βάρος του επειδή « δεν αποκάλυψε τις πηγές του» όταν κλήθηκε από τον τοπικό εισαγγελέα…

Στις 24 Οκτωβρίου 2008 ο Μάκης Νοδάρος γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης από δύο πληρωμένους μπράβους της νύχτας . Του στήνουν ενέδρα έξω από το σπίτι του και τον χτυπούν βάναυσα, επιχειρούν να του κλέψουν τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή , του παίρνουν το κινητό τηλέφωνο και εξαφανίζονται με μηχανή μεγάλου κυβισμού… Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι στην πυρόπληκτη Ηλεία με τους δεκάδες νεκρούς , κάποιοι άνθρωποι της παρανομίας, σε συνεργασία με εργολάβους , τοπικούς παράγοντες και υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, προσπάθησαν να πλουτίσουν , σε βάρος του περιβάλλοντος , εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και «ροκάνισαν» την βοήθεια προς τους πυρόπληκτους .

Τα θέματά του μέχρι και σήμερα στο περιοδικό HOT DOC γίνονται αντικείμενο δικαστικών ερευνών και οι δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις , τον δικαιώνουν πανηγυρικά .

Ο ίδιος δηλώνει «ερωτευμένος» με την δουλειά του και με μοναδικά όπλα την αλήθεια και το ρεπορτάζ υπόσχεται νέες αποκαλύψεις…

 

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed