ΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ «ΛΙΜΝΕΣ» ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ;

16 Οκτωβρίου 2013 | By

«Δεν γνωρίζαμε ότι γινόταν σύσκεψη την Παρασκευή το βράδυ στο δημαρχείο Πύργου. Ξαφνικά μας ανακοίνωσαν ότι λύεται η κατάληψη της χωματερής», δήλωσε στο ΙΟΝΙΟΝ FM, ο τοπικός σύμβουλος Αλφειούσας, Νίκος Μπάντιος, εκφράζοντας την απορία του για την εξέλιξη της κινητοποίησης.

Όπως τόνισε οι κάτοικοι είχαν ζητήσει να γίνεται ο διάλογος δημοσίως, στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι όλοι οι πολίτες και όχι στα γραφεία των πολιτικών. Δήλωσε ότι ο αγώνας πουλήθηκε και ζήτησε συγνώμη από όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

«Ξεκινήσαμε ένα καθαρό αγώνα, ήρθαν κάποιοι έφτιαξαν επιτροπές μας υποσχέθηκαν δικηγόρους και μετά διαλυθήκαμε», τόνισε ο κ. Μπάδιος. Επανέλαβε την πρόθεση των κατοίκων να κλείσουν την χωματερή μετά τις 15 Νοεμβρίου και πρότεινε να μεταφερθεί ο δεματοποιητής σε δημοτική έκταση στο Βώλακα. 

«Είναι απαράδεκτο για τον δήμαρχο του Πολυτεχνείου να κάνει συμφωνία με τους 
κατοίκους παρουσία του αστυνομικού διευθυντή», σχολίασε στο ΙΟΝΙΟΝ FM, δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Σεφερλής, με αφορμή την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου στις συνομιλίες των κατοίκων που είχαν αποκλείσει την χωματερή της Αλφειούσας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος όφειλε να συνομιλεί με τους κατοίκους χωρίς την «απειλή» της αστυνομίας, που ανέφερε στον κόσμο ότι θα οδηγεί στο αυτόφωρο αν δεν εγκαταλείψει το χώρο. Παράλληλα τόνισε ότι στην συμφωνία δεν αναφέρεται που θα τοποθετηθούν τα δέματα γεγονός που αφήνει ανοιχτό το δρόμο στον δήμο να τα μεταφέρει στις Λίμνες.

Ο κ. Σεφερλής υπολογίζει ότι οι μπάλες απορριμμάτων δεν θα ξαναφύγουν από την περιοχή, ούτε από το Ποτόκι, καθώς θα χρειαστούν 5-6 εκατ. ευρώ για την μεταφορά στο εργοστάσιο, χρήματα που δεν διαθέτει ο δήμος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟhttp://ionionfm.gr/player.php?clipid=48064&Narea=%D0%D5%D1%C3%CF%D3&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Καταστροφές, Κομπίνες, Ράδιο "αποκαλύψεις", Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed