Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

22 Νοεμβρίου 2014 | By

Εννιά μήνες απλήρωτοι ! Εννιά μήνες 170 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης χωρίς να πληρωνόμαστε.

Με κάποια… έναντι μισθοδοσίας τις περισσότερες φορές και κάτι … σαν μισθό τις υπόλοιπες, προσπαθούμε να έρθουμε στη δουλειά, να την κάνουμε καλά , όπως επιβάλλουν η συνείδησή μας και οι κανόνες δεοντολογίας των σωματείων μας και της κοινωνίας, και να ζήσουμε τις οικογένειές μας , κρατώντας – και αυτό είναι το βασικό – την αξιοπρέπειά μας.

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά . και δεν είμαστε οι μόνοι που νοιώσαμε κυριολεκτικά στο πετσί μας αυτή την πραγματικότητα στην Ελλάδα των μνημονίων και των Σαμαροβενιζέλων.

Αλλά είμαστε από εκείνους , που αποφάσισαν να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να μιλήσουν.

Δύσκολα πορευόμαστε. Δύσκολα επιβιώνουμε . Αλλά μείναμε και εξακολουθούμε να είμαστε όρθιοι παρά τις δυσκολίες. Χωρίς εκπτώσεις στην δημοσιογραφική μας άποψη, χωρίς συμβιβασμούς με την εργοδοσία, χωρίς υποκλίσεις στις μνημονιακές υποταγές.

Είμαστε περήφανοι γιατί προχωράμε χαράζοντας, παρά τις αντιξιοότητες , τα συμφέροντα και τις διαπλοκές , τον δικό μας δρόμο .

Γιατί κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις ζωές, τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Η ανεπάρκεια της Τρίτης Οψης όμως δυναμιτίζει και την Ελευθεροτυπία , τόσο με πεζό , όσο και με κεφαλαίο Ε, και τον αγώνα κατά της διαπλοκής και των μνημονίων παρά τα όσα διακηρύσσονται από τους εκπροσώπους της , αλλά και τις προσπάθειές μας για αμερόληπτη ουσιαστική ενημέρωση .

Αντίθετα με τα όσα κατά καιρούς διακηρύχθηκαν για την αξία και την προοπτική της «Ελευθεροτυπίας» , έχουμε επενδυτές που θέλουν να μας φιμώσουν. Να χάσουν αυτοί για να κερδίσει ο νεοφιλελευθερισμός, στον οποίον ομνύουν…

Εχουμε καιρουσκόπους που προσπαθούν να εξαφανίσουν με τη ζαριά της απληρωσιάς, και το εθνικό και το διεθνικό και το διαχρονικό αληθές.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Κανείς δεν φιμώνει το enet.gr. Κανείς δεν φιμώνει της «ΕΛυθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ε» .

Κανείς δεν φιμώνει σε αυτό το μετερίζι της ενημέρωσης τους δεκάδες εργαζόμενους που δίνουν την δική τους μάχη , για την αξιοπρέπεια και την επιβίωση , τη δική τους και της χώρας.

Εμείς δεν εκδιδόμαστε. Ούτε τε Τρίτη ούτε σε τέταρτη όψη !

Εμείς παρεμβαίνουμε και προχωράμε . Μαζί με τους αναγνώστες.

Ανοίγοντας δρόμους για την επόμενη μέρα . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ : http://ergazomenoienetgr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_80.html

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed