Η ΕΣΗΕΑ δεν καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την οικονομική ασφυξία στην εφημερίδα Documento.

16 Οκτωβρίου 2019 | By

Του Μάκη Νοδάρου  

Για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ , ο βρόμικος πόλεμος που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες  η εφημερίδα Docοumento από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους παρατρεχάμενους της , δεν αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού , έρευνας η σχολιασμού .

Κι αυτό το γράφω,  γιατί έκπληκτος διαπίστωσα ότι πουθενά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΣΗΕΑ πριν από μερικές ώρες  ( Διαβάστε εδώ https://www.esiea.gr/i-esiea-kataggellei-tis-apolyseis-dim/  )  δεν αναφέρεται ο συγκεκριμένος πόλεμος που κατήγγειλε ευθέως προ ημερών επίσημα η εφημερίδα  ,  αλλά περιγράφεται γενικά και αόριστα η …μηδενική εισροή διαφημίσεων και η καταγγελία για μαζική διακοπή συμφωνιών .

Μου φαίνεται αδιανόητο , οι αγαπητοί συνάδελφοι , τα τρία μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ήρθαν προχθές το απόγευμα στην εφημερίδα για να αφουγκραστούν τα προβλήματά μας,  να μην κατάλαβαν την αγωνία και τις τοποθετήσεις των εργαζομένων . Πολλές από τις οποίες ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές αλλά και έντονες για τον βρόμικο πόλεμο που δέχεται η εφημερίδα από την ίδια την κυβέρνηση επειδή τολμά και αποκαλύπτει με στοιχεία διάφορες πολύ σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που αγγίζουν με έμμεσο η άμεσο τρόπο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και κυβερνητικούς παράγοντες.

Εξηγήσαμε στους συναδέλφους της ΕΣΗΕΑ, ότι οι απολύσεις που έγιναν πρόσφατα στην εφημερίδα είναι αλληλένδετες με το γενικότερο κλίμα της οικονομικής ασφυξίας που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τονίσαμε ότι αν η ΕΣΗΕΑ δεν παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά  , η εφημερίδα μοιραία θα οδηγηθεί σε λουκέτο με πάνω από 80 εργαζόμενους να μένουν χωρίς εργασία.

Αντί λοιπόν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ζητήσει δημόσια εξηγήσεις από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων  , οι οποίες μάλιστα αναφέρονται εκτενώς σε ρεπορτάζ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών , αρκείται σε μία τυπική ανακοίνωση , άχρωμη , άοσμη και άγευστη …

Πάλι καλά που μέσα στην ανακοίνωση δεν καταγγέλλεται η εφημερίδα που επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση της ΝΔ , ως «η μονταζιέρα του Βαξεβάνη» , η «ΣΥΡΙΖΟδημοσιογραφία» του περιοδικού HOT DOC, η τα «παραμύθια της Αυγής, του Docoumento , του Left , κ του altsantiri.gr» . Δημόσιοι προσβλητικοί σχολιασμοί για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους , δυστυχώς από  νυν μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ !  

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed