«Μαυρογιαλούροι» στην καρμανιόλα Πατρών – Πύργου

23 Ιανουαρίου 2020 | By

Kαταγγελίες για «νταβατζήδες» στην κατασκευή του δρόμου με τα εκατοντάδες τροχαία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος 

Εφημερίδα Documento –  https://www.documentonews.gr/article/mayrogialoyroi-sthn-karmaniola-patrwn-pyrgoy?fbclid=IwAR3GlQYLituhKqe2d_g4e5ECmeFEa–FSWiG6ZyedkZBiiijYc-Ng8SZc8I#.XiglKZwrgdp.facebook

Με καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί… εκτοξεύοντας τα θραύσματά του στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η Ηλεία, μετά τον τραγικό θάνατο δύο εκπαιδευτικών, του Νίκου Ροΐδη, 57 ετών, και του Δημήτρη Βασιλακόπουλου, 50 ετών, στον δρόμο-καρμανιόλα Πατρών – Πύργου. Την κατασκευή του, όπως είναι γνωστό, ακύρωσε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που εργάζονταν στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών πάνω από δέκα χρόνια, βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την επιστροφή τους στις οικογένειές τους στην Πάτρα όταν το όχημά τους εξετράπη από την πορεία του για άγνωστη αιτία στο ύψος των Καμινίων Αχαΐας. Ο θάνατός τους, εκτός από την ανείπωτη θλίψη που προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα, δημιούργησε ένα πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων και οργής στους κατοίκους και τους φορείς της Ηλείας, οι οποίοι κατήγγειλαν ευθέως ότι ηθικός αυτουργός για τον άδικο χαμό των δύο καθηγητών είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής.

Την ημέρα της κηδείας των δύο εκπαιδευτικών μαθητές του λυκείου, γονείς, φορείς, επαγγελματίες και εκατοντάδες πολίτες έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο-καρμανιόλα στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λεχαινά, εκφράζοντας την οργή τους για τα «παιχνίδια θανάτου» που παίζει –όπως είπαν– ο αρμόδιος υπουργός, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την κατασκευή του δρόμου την οποία είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Γαλάζια» κωμικοτραγικά

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χρονική συγκυρία της «ευαισθητοποίησης» του «γαλάζιου» περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια κοπής πίτας (!) και με αφορμή τον θάνατο των δύο εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή για το θέμα του δρόμου… Στα «γαλάζια» κωμικοτραγικά περιλαμβάνεται και το δελτίου Τύπου της βουλευτή της ΝΔ στην Ηλεία Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία ανήμερα του θανάτου των δύο καθηγητών στον δρόμο-καρμανιόλα ανακοίνωσε ότι «πραγματοποιεί σταθερά βήματα για την προώθηση της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες αλλά και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την επίλυση αυτού του ζητήματος».

«Μπουχτίσαμε από λόγια του αέρα. Ο θάνατος των δύο εκπαιδευτικών προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που έχουν ποτίσει με το αίμα τους έναν επιεικώς απαράδεκτο και δολοφονικό δρόμο που έπρεπε να είχε φτιαχτεί χθες. Η κυβέρνηση της ΝΔ αν σέβεται την Ηλεία και τις οικογένειες των δεκάδων νεκρών θα πρέπει να προχωρήσει το έργο» κατήγγειλαν στο Documento οι κάτοικοι. «Εξι μήνες κωλυσιεργείτε. Φτάνει πια. Ο κόσμος της Ηλείας και της δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τα καμώματά σας. Αρκετά με τα “παιχνίδια” σας. Αφήστε, επιτέλους, να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

Στον δρόμο-καρμανιόλα παίζει πολιτικά παιχνίδια η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορώντας για το αίμα που χύνεται καθημερινά. Με βάση τα στοιχεία της Τροχαίας, τη δεκαετία 2009-19 έχουν σημειωθεί πάνω από 300 τροχαία δυστυχήματα με 80 νεκρούς και περίπου 100 βαριά τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων έμειναν ανάπηροι.

Όπως είχε επισημάνει τον Αύγουστο του 2019 μιλώντας στο Documento ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, είναι η δεύτερη φορά που η ΝΔ ακυρώνει την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου. Την πρώτη φορά ήταν το 2014, όταν είχε βγάλει έξω από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού τον μισό αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «άθλιες συμβάσεις του 2007» που προέβλεπαν υπέρογκα διόδια και μη κατάθεση φακέλου μεγάλου έργου για έγκριση στην ΕΕ και είχε καταγγείλει τη ΝΔ για «μαυρογιαλούρικη πρακτική» στο ζήτημα της κατασκευής του δρόμου.

Επίθεση Εμφιετζόγλου

Οι εταιρείες που είχαν αναλάβει την υλοποίηση του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση απειλούν ήδη ότι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ χαρακτηριστική είναι η δημόσια επιστολή που έστειλε τον περασμένο Δεκέμβριο τόσο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και προς το δεξί χέρι του πρωθυπουργού και ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και προς την αρμόδια επίτροπο στις Βρυξέλλες Μαργκρέιτε Βεστέιγκερ ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ο Πρ. Εμφιετζόγλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του. Στην επιστολή του αναφέρεται προσωπικά στον Κ. Καραμανλή λέγοντάς του ότι «δεν είναι σε θέση να σηκώσει στους ώμους του το όνομα που φέρει», τον χαρακτήρισε «άσχετο, ψεύτη, θρασύδειλο και ανίκανο», τον κατηγόρησε πως ενεργεί με εμμονές και τον κατήγγειλε ότι διαπραγματεύεται με «νταβατζήδες» στο ζήτημα της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed