ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

21 Ιανουαρίου 2010 | ByΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ?

Η συνταγή της συγκάλυψης είναι γνωστή …

Παίρνω δουλειές δεν γράφω τίποτα…

Δίνεις δουλειές αλλού …σε ξεσκίζω με τα ρεπορτάζ μου…Στο απυρόβλητο εξακολουθούν να βρίσκονται με προκλητικό τρόπο από ορισμένους τοπικούς εκδότες , τα κάθε λογής λαμόγια και οι παρανομούντες στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας . Παρ ότι με τα θέματα αυτά ασχολούνται οι Αθηναϊκές εφημερίδες, στην Ηλεία επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και οι ειδήσεις φιλτράρονται και λογοκρίνονται.Παρότι για τις υποθέσεις αυτές υπάρχουν στοιχεία – φωτιά και πορίσματα από υπηρεσίες , ορισμένοι από αυτούς που ελέγχουν τον τοπικό Τύπο στην Ηλεία εξακολουθούν να εξαπατούν την κοινή γνώμη να συμπεριφέρονται φασιστικά και να μη δημοσιεύουν πολύ σοβαρά θέματα διαφθοράς τα οποία αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα .Μια ματιά στις αποφάσεις των δημαρχιακών επιτροπών κάποιων δήμων της περιοχής αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος το μέγεθος της διαπλοκής και τον τρόπο που πραγματοποιούνται όλα αυτά.

Μια ματιά στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών στις οποίες οι δήμοι και άλλοι δίνουν συχνά δουλειές , αρκεί για να εντοπιστούν οι …κουμανταδόροι !Ποιος όμως ελέγχει μεγάλο μέρος του τοπικού Τύπου της Ηλείας ?

Ποιος δίνει τις εντολές για το τι θα διαβάσουν και τι όχι οι πολίτες της περιοχής?

Πρόσωπα που γνωρίζουν πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και κάποιοι πολιτικοί , μιλούν για σκοτεινά και περίεργα …γρανάζια και για παράπλευρες «δουλειές» .

Μιλούν για εφημερίδες που χρησιμοποιούνται σαν μοχλοί πίεσης προκειμένου οι κάθε λογής παράλληλες επιχειρήσεις να πάνε καλά και να πάρουν την δουλειά.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία , οι συγκεκριμένοι τύποι κάνουν πάντα το δικό τους κουμάντο πλουτίζοντας μέσα από παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες με στημένους διαγωνισμούς ή χωρίς καθόλου διαγωνισμούς…Για πόσο ακόμα θα επικρατεί στην Ηλεία αυτή η αθλιότητα στον χώρο του Τύπου ? Γιατί δεν μιλούν οι πολιτικοί αν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα πράγματα αφού και πολλοί από αυτούς έχουν πέσει θύματα εκβιαστικών οικονομικών συναλλαγών κατά την προεκλογική περίοδο?Ποιος θα δώσει τέλος στον φασισμό του Τύπου στην Ηλεία ?

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ

Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ20 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκδότες των ημερήσιων εφημερίδων του Πύργου Ηλείας με μια πρωτοφανή ως προς το ήθος και ύφος επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ, συνάδελφο Απόστολο Βουλδή, αρνούνται το δικαίωμα στους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοσιογράφων να ασκούν το συνδικαλιστικό δικαίωμά τους της κριτικής και ελέγχου των εργοδοτών, ως προς την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εφαρμογή των ΣΣΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των εργοδοτών και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Απόστολο Βουλδή.

Τονίζει δε για μια ακόμη φορά ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν δέχεται μαθήματα συνδικαλισμού ιδίως από εκείνους οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ, κατάφωρα και συστηματικά δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους και παραβιάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η Anonymous λέει:

  Μάκη για κάνε προς την Πηνεία και συγκεκριμένα στην Αυγή και στην Εκκλησία του Αγιάννη του Τζαμί, εκεί να δεις παρανομίες, συγκαλύψεις, αλισβερίσι, συναλλαγή.
  Αδεια οικοδομής δεν υπάρχει, η αρχαιολογική υπηρεσία δεν ειδοποιήθηκε, το ΤΑΣ έκδοσε μεταχρονολογημένα πρωτόκολλο κατεδάφισης χωρίς την γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Διαγωνισμός δεν έγινε αλλά το έργο δώθηκε με απευθείας ανάθεση.
  Παρόλες όμως τις παρφανομίες ο Μητροπολίτης τους έδωσε άφεση αμαρτιών και τους προέτρεψε να αποπερατώσουν την εκκλησία.
  Δηλαδή της αμοιβομένης κυρίας το κάγκελο.
  Οποιος βρει ποιός κρατάει ποιόν κερδίζει.
  Ρε έχουν πέρει κατήφορο αυτοί που δεν τους σταματάει κανέις.
  Εισαγγελέας δεν υπάρχει στην Αμαλιάδα;

 2. Ο/Η Anonymous λέει:

  ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ 3 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

 3. Ο/Η Anonymous λέει:

  Μάκη, δε ψάχνεις γιατί η Νομαρχία
  αποφάσισε να αγοράσει εν μέσω κρίσης και περικοπών εκατοντάδες αντίτυπα του βιβλίου γνωστού δημοσιογράφου της ηλείας?

  Το να χέρι «νίβει» το άλλο….

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed