Ακου λοιπόν Γιώργο Παπαχρήστο…

13 Ιουλίου 2020 | By

Του Μάκη Νοδάρου 

Αναρωτιέται ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος πώς δημιουργήθηκε και πως επιβίωσε,  μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα ,  η εφημερίδα Documento. – Διαβάστε σχετικά : https://www.documentonews.gr/article/o-papaxrhstos-na-kanei-ereyna-gia-dhmosiografo-me-25-ek-sthn-elbetia

Λοιπόν άκουσε Γιώργο .

Μια χούφτα «πιτσιρικάδες»  δημοσιογράφοι , πραγματικοί όμως δημοσιογράφοι με το μικρόβιο της έρευνας μέσα τους , με πολύ μεράκι και αγάπη  για την δουλειά τους , τρελαμένοι με το ρεπορτάζ και πλαισιωμένοι από έμπειρους συναδέλφους , άρχισαν να δουλεύουν για την εφημερίδα , να ξενυχτούν πάνω στον υπολογιστή , να  ψάχνουν και να βρίσκουν πράγματα και καταστάσεις που εσύ ως γνωστό όνομα στην πιάτσα των δημοσιογράφων , παραδόξως δεν βρήκες , δεν ασχολήθηκες και δεν δημοσίευσες ποτέ .

Η εφημερίδα με την οποία ασχολείσαι , το Documento, δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από κανέναν και πορεύεται με γνώμονα την διαφάνεια . Καταλαβαίνω ότι αυτό σε εκπλήσσει καθώς η λέξη «διαφάνεια» έχει προ πολλού απομακρυνθεί από τις δραστηριότητες του Τύπου και τους δημοσιογράφους γενικά.

Επίσης η εφημερίδα που αναφέρεσαι , δεν χρωστάει σε κανέναν εργαζόμενο ούτε ένα ευρώ και δεν έχει όπως λες Τραπεζικό δανεισμό.

Οι «πιτσιρικάδες» στο Documento λοιπόν και εμείς οι παλιότεροι στην δουλειά , «βάλαμε πλάτη» όπως λένε στο χωριό μου , ο καθένας από το πόστο του , για να κυκλοφορεί η εφημερίδα παρά τον άθλιο πόλεμο που δέχεται και τον οικονομικό αποκλεισμό της από την κυβέρνηση. Ασχολήθηκες άραγε ποτέ ως γνωστός δημοσιογράφος με «όνομα» στην πιάτσα , με το θέμα του αποκλεισμού και της εντολής να μη μπαίνει διαφήμιση στην εφημερίδα ;

Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις αλλά η κατάφωρη αδικία του αποκλεισμού, ο πόλεμος της λάσπης και οι λυσσώδεις προσπάθειες των σκοτεινών κέντρων και της «μαφίας»  να βάλουν λουκέτο στο Documento έπεσαν στο κενό…

Και ξέρεις γιατί ;

Γιατί όλα αυτά μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν να λειτουργούμε όλοι σαν μια μικρή οικογένεια . Αποφασισμένοι να κάνουμε την καύλα του ρεπορτάζ και να δημοσιοποιήσουμε,  ακόμα και αν μείνουμε απλήρωτοι,  όλα εκείνα με τα οποία εσύ δεν ασχολήθηκες ποτέ . Όπως τους παιδεραστές πολιτικούς , τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ , της Novartis και άλλα πολλά.

Γιατί δεν μας χρηματοδοτεί καμία  Offshore εταιρεία , καμία Τράπεζα , κανένα πολιτικό κόμμα και το μοναδικό μας έσοδο προέρχεται από την αγάπη του κόσμου , τις πωλήσεις της εφημερίδας και τις ελάχιστες διαφημίσεις.

Γιατί ο Βαξεβάνης δεν πιάστηκε ποτέ να διακινεί «μαύρο χρήμα» η να σχετίζεται με διάφορες βρομοδουλειές , όπως πολλά γνωστά ονόματα του Τύπου. Αλλά είναι αυτός που ως εκδότης , δεν είδε ποτέ την εφημερίδα και τους εργαζόμενους , ως όχημα για να πλουτίσει . Αντίθετα πολλές φορές δεν παίρνει ο ίδιος τον μισθό του από την εφημερίδα για να πληρωθώ εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι.

Κατάλαβες Γιώργο Παπαχρήστο ;

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed