Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ

30 Δεκεμβρίου 2009 | ByΨΑΡΑΣ ΛΑΥΡΑΚΙΩΝ ΣΩΖΕΙ ΓΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Ένα μεγάλο γεράκι μέσα στην θάλασσα δίπλα από την προστατευόμενη από την διεθνή σύμβαση Ramsar λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου στην Ηλεία βρήκε χθες τυχαία ο Δημήτρης Αλέστας ένας από τους φανατικούς ερασιτέχνες ψαράδες λαυρακιών στην περιοχή.

Αμέσως ενημέρωσε την «Ε» η οποία ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» .

Το γεράκι που εικάζεται ότι έχει τραυματιστεί από τα σκάγια ασυνείδητων κυνηγών που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή εστάλη αμέσως για περίθαλψη μέσω του ΚΤΕΛ από τα Λεχαινά Ηλείας στην Αθήνα.

« Όταν λέμε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε και προστατεύουμε την φύση θα πρέπει και να το αποδεικνύουμε με πράξεις. Αυτό έκανα και νοιώθω πολύ όμορφα που έσωσα την ζωή αυτού του αρπακτικού. Το βρήκα να παλεύει με τα κύματα κοντά στην ακτή. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι αποτελεί μεγάλη ντροπή να πυροβολούν για πλάκα τα πουλιά που δεν τρώγονται και ειδικά αυτά τα υπερήφανα αρπακτικά που δεν πειράζουν ποτέ κανέναν.» – δήλωσε στην «Ε» ο κ. Αλέστας.

Η ανεύρεση του τραυματισμένου αρπακτικού χθες δίπλα από την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου έφερε ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα με τους λαθροκυνηγούς οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα στην προστατευόμενη περιοχή με την σιωπηρή ανοχή των τοπικών δασαρχείων που αδυνατούν- όπως λένε- να φυλάξουν το μέρος εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού κ μέσων.

Category: Κοτύχι

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed