Ηλεία : Ενα μήνα σε αργία ο δήμαρχος Ηλιδας !

30 Ιουλίου 2020 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Σαν …βόμβα έσκασε σήμερα η είδηση στην Ηλεία ότι τέθηκε σε αργία για ένα μήνα  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου .

Η πειθαρχική ποινή αφορά σε απόφαση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ο κ. Λυμπέρης , να μην τιμωρήσει υπάλληλο του δήμου Ήλιδας ο οποίος εμπλεκόταν – σύμφωνα με πληροφορίες – σε κατάχρηση σημαντικού χρηματικού ποσού από τα ταμεία του δήμου .

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, που είχε λάβει τη σχετική απόφαση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λυμπέρης είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία και απορρίφθηκε.

Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου ισχύει έως τις 29 Αυγούστου ημερομηνία κατά την οποία ο δήμαρχος κ. Λυμπέρης θα βρίσκεται σε αργία.

Μιλώντας στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης , χαρακτήρισε το όλο θέμα ως θέατρο του παραλόγου με θύμα τον ίδιο, καθώς όπως είπε , ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα , έλεγξε τον συγκεκριμένο υπάλληλο , ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης εφτά ετών και προκάλεσε την έρευνα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης .

« Στην συνέχεια όμως ο υπάλληλος  απεβίωσε και παραδόξως αυτός που τιμωρήθηκε ήμουν εγώ που ανέδειξα το θέμα και τιμώρησα τον εν λόγω υπάλληλο» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed