«OLYMPIA FORUM 1» – Φιέστα κι άσ’ τα με δημόσιο χρήμα

28 Σεπτεμβρίου 2020 | By

Ανούσιες «γαλάζιες» εκδηλώσεις και περίεργες αναθέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος 

Εφημερίδα DOCUMENTOhttps://www.documentonews.gr/article/fiesta-ki-as-ta-me-dhmosio-xrhma

Πανάκριβη και προκλητική διαφημιστική φιέστα του κυβερνητικού έργου –εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης– έστησαν ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και οι συνεργάτες του μέσω του Olympia Forum 1. Η ιλουστρασιόν φιέστα του τίποτε με θέμα «Ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας για την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα» πραγματοποιήθηκε κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου στην Ηλεία. Συμμετείχαν σχεδόν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Γερμανίας, παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου κ.ά. αλλά δεν πρόσφερε τίποτε ουσιαστικό στην πολύπαθη από τις φυσικές καταστροφές περιοχή.

Οι συζητήσεις που έγιναν, εκτός της διαφήμισης του κυβερνητικού έργου, περιστράφηκαν μεταξύ άλλων στα… σύγχρονα μοντέλα μάρκετινγκ, στην πράσινη ανάπτυξη, τη συχνότητα των βροχοπτώσεων, στον (πανάκριβο και αποτυχημένο) «Μεγάλο περίπατο» της Αθήνας, στην ελληνοτουρκική κρίση, την κλιματική αλλαγή, στο τυρί φέτα…

Από τα vouchers στα φόρουμ

Φορέας της διοργάνωσης ήταν η ΑΜΚΕ Olympia Forum – Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων. Πρόεδρός της είναι το στέλεχος της ΝΔ στην Ηλεία και υποψήφιος ευρωβουλευτής Λευτέρης Βαρουξής. Είναι γνωστός για την εμπλοκή του στις περιβόητες πλατφόρμες των vouchers της ντροπής (τα «σκόιλ ελικικού») που αποκάλυψε τον περασμένο Απρίλη το Documento.

Ως συνδιοργανωτές του φόρουμ εμφανίζονται η τοπική εφημερίδα «Πατρίς», εκδότης της οποίας είναι ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής, και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ελάχιστος αριθμός επισκεπτών στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές, έρχεται σε πλήρη αντίθεση την εικόνα που επιχείρησε να μεταφέρει στην Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος έκανε λόγο για συμμετοχή 3.000 ατόμων!

Λεφτά υπάρχουν…

Η φιέστα του Olympia Forum 1 κόστισε 60.000 ευρώ στην περιφέρεια, ενώ επιπλέον χρήματα έδωσαν:

• Το υπουργείο Εσωτερικών με απευθείας ανάθεση 6.200 ευρώ στην εταιρεία Δεσποτίδης Μαρ. Θεοφάνης ΕΠΕ για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

• Η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας 2.480 ευρώ.

• Η Περιφέρεια Πελοποννήσου 2.000 ευρώ.

• Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 5.000 ευρώ.

Στη Δεσποτίδης Μαρ. Θεοφάνης ΕΠΕ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσε 14.899,84 ευρώ για τον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Παράλληλα η εταιρεία FADE Δεσποτίδης Μαρ. Θεοφάνης ΕΠΕ έλαβε 5.000 ευρώ για την ενοικίαση διαδικτυακής πλατφόρμας.

Επίσης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος χρηματοδότησε με απευθείας ανάθεση 4.960 ευρώ διαφημιστική εταιρεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Λευτ. Βαρουξή για την προμήθεια προσκλήσεων – φακέλων – λευκωμάτων για τις ανάγκες του φόρουμ…

Οι συνολικές δαπάνες της φιέστας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για κάποιους από τους προμηθευτές και τις επαγγελματικές συνεργασίες τους με τους διοργανωτές-υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Συνδιοργανωτής και προμηθευτής!

Στην Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ, η οποία έλαβε με ανάθεση 7.840 ευρώ για τη διήμερη φιλοξενία 28 ατόμων (άραγε υπήρξε όντως αυτός ο αριθμός φιλοξενουμένων;), μέλος του ΔΣ είναι ο νυν αντιδήμαρχος Τουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία Χάρης Σπηλιόπουλος. Με δεδομένο ότι ο εν λόγω δήμος ήταν εκ των συνδιοργανωτών τίθεται σοβαρό ηθικό ζήτημα για τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο.

Συντήρηση Wi-Fi με 15.000 ευρώ

Ερωτήματα επίσης προκαλεί ως προς το όνομα του προμηθευτή και τις… παράξενες συμπτώσεις η απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών τεχνικών ήχου στον Λεωνίδα Παναγόπουλο αντί 9.898 ευρώ! Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να λαμβάνει από τον συνδιοργανωτή του φόρουμ Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για διάστημα τριών μηνών (5.5.2020 έως 21.7.2020) ποσό 9.957,20 ευρώ για απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου! Στο ίδιο πρόσωπο ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και εκδότης της εφημερίδας «Πατρίς» Πύργου, επίσης συνδιοργανώτριας του φόρουμ, φέρεται το 2016 να δίνει με απευθείας ανάθεση 7.495,80 ευρώ για απομαγνητοφώνηση πρακτικών.

Παράλληλα, 20 ημέρες πριν από το περιβόητο φόρουμ, δηλαδή στις 31.8.2020, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε στο ίδιο άτομο 14.818 ευρώ για την επισκευή και τη συντήρηση Wi-Fi στον δήμο!

«Απαράδεκτη και ανούσια…»

Ο Κωνσταντίνος Κόντης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ήταν το μοναδικό πρόσωπο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της περιφέρειας που διαφώνησε με την προκλητική φιέστα του Olympia Forum 1. Οπως λέει στο Documento: «Ο,τι γίνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή με τα εθνικά ΜΜΕ γίνεται δυστυχώς και στην περιφέρεια, καθώς χρηματοδοτούνται με διάφορες αιτίες εκείνα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι φανερό ότι μέσα από παρόμοιες ενέργειες καταργείται η ελευθεροτυπία. Με το Olympia Forum 1 στήθηκε ουσιαστικά μια φιέστα υπέρ της εφημερίδας “Πατρίς” που παραδοσιακά πρόσκειται στη ΝΔ. Θεώρησα ότι ήταν απαράδεκτο να δοθούν τόσο πολλά χρήματα από την ΠΔΕ σε καιρό πανδημίας και οικονομικής κρίσης για φόρουμ που διοργάνωσε μια εφημερίδα. Ουσιαστικά για μια ανούσια φιέστα, από την οποία –όπως φάνηκε στο τέλος– δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed