Καταγγελία γιατρών : Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας αφήνει χωρίς εφημερίες το νοσοκομείο της Αμαλιάδας (έγγραφο)

23 Οκτωβρίου 2020 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με υποκριτικό τρόπο και ανακριβή στοιχεία να πείσει τους πολίτες ότι ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος Υγείας , στην Αμαλιάδα το επιστημονικό συμβούλιο των γιατρών , κατήγγειλε σήμερα εγγράφως την αδιαφορία των αρμοδίων στο ζήτημα των εφημεριών η οποία έχει ως αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νοσηλευόμενους και τους πολίτες .

Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί την συνέχεια των απεγνωσμένων προσπαθειών του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου της Αμαλιάδας να λειτουργήσουν σωστά οι εφημερίες στη νοσηλευτική μονάδα . Κι ενώ έχουν ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο Υγείας από τον Αύγουστο του 2020 οι αρμόδιοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα …

Ετσι στην σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες αποφάσισαν ομόφωνα ότι από την στιγμή που η διοίκηση του νοσοκομείου και η 6η ΥΠΕ δεν έχουν φροντίσει να  εξασφαλίσουν όσα από τον νόμο προβλέπονται δεν μπορούν να καταθέσουν πρόγραμμα εφημέρευσης …

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο …

Πηγές του νοσοκομείου μιλώντας στο www.apokalypseis.com ανέφεραν ότι υπάρχουν ημέρες που λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων , πραγματοποιούνται εφημερίες χωρίς καρδιολόγο και παθολόγο με συνέπεια να κινδυνεύουν άμεσα οι νοσηλευόμενοι και οι πολίτες.

Ο προκλητικός εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους της Ηλείας στο ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης και της λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού προκάλεσε προ ημερών την έντονη αντίδραση της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας .

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση :

« Η κατάσταση παίρνει επικίνδυνη τροπή, τόσο για τη λειτουργία των δομών υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές. Τα έχουμε επισημάνει με συνεχείς παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες, όμως, ημέρες η κατακραυγή είναι γενικευμένη από τους ίδιους τους υγειονομικούς φορείς. Ένα πυρ ομαδόν από όλους στην υγεία, ένας καταιγισμός ανακοινώσεων και καταγγελιών:

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πύργου,

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας,

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Πύργου,

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Αμαλιάδας,

Επιστημονικό συμβούλιο ιατρών Αμαλιάδας,

Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Αμαλιάδας,

Σύλλογος εργαζομένων Κέντρου Υγείας Γαστούνης,

«Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι ανεπίτρεπτο να διώχνουν γιατρούς από τον νομό, ενώ ήδη υπάρχει οριακή λειτουργία στις δομές υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν διώξεις και εξαναγκασμοί σε παραίτηση, κλίμα εκφοβισμού και έλλειψη συμπαράστασης προς τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυταρχική, εχθρική και μεροληπτική συμπεριφορά των υπευθύνων προς το ιατρικό προσωπικό.»

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed