Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας : Αγνοούν προκλητικά τις εντολές του ΣτΕ – Μεθοδεύουν με έωλα επιχειρήματα το σφράγισμα των εγκαταστάσεων της Fargeco Hellas AE

26 Οκτωβρίου 2020 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Η περίεργη εμμονή των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας να βάλουν λουκέτο στις εγκαταστάσεις της  επιχείρηση επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων Fargeco Hellas AE https://fargecohellas.com/  στους Αγίους Θεοδώρους του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης , κινητοποίησε σήμερα τους δεκάδες εργαζόμενους της εταιρείας .

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν  τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου κατά της εταιρείας που εργάζονται και τονίζουν ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν να μείνουν άδικα στον δρόμο χωρίς δουλειά.

«Λάδι στη φωτιά» έβαλε η νομικά έωλη και απαράδεκτη απόφαση  να μπει λουκέτο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης,  με το αυθαίρετο σκεπτικό ότι έτσι εφαρμόζεται η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ που είχε αναστείλει το κλείσιμο της Fargeco Hellas AE.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Κιούνης  μιλώντας στο www.apokalypseis.com έκανε λόγο για πρωτοφανή παρερμηνεία της προσωρινής απόφαση του ΣτΕ και τόνισε κατηγορηματικά ότι αυτή σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται στην αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης .

« Ένα από τα παράδοξα  της υπόθεσης είναι ότι το ΣτΕ από τον περασμένο Ιούλιο έχει ζητήσει από την Περιφέρεια να επιλέξει νέο (τρίτο) φορέα ελέγχου για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις για τις οσμές  στο χώρο της επιχείρησης, βασιζόμενος στην μεθοδολογία του Δημόκριτου. Μάλιστα αυτές οι μετρήσεις , με απόφαση του ΣτΕ θα γίνονταν με δαπάνες της ίδιας της εταιρείας . Όμως  κατά περίεργο λόγο, η ανάθεση από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο σε σχετικό φορέα δεν έγινε ποτέ !» – ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κιούνης και αποκάλυψε ότι την τελευταία στιγμή το ειδικό κλιμάκιο της Περιφέρειας που θα σφράγιζε την επιχείρηση ανέστειλε λόγω κάποιου κωλύματος την σχετική πράξη.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας επέδωσε σήμερα και σχετική εξώδικη διαμαρτυρία προς όλες τις υπηρεσίες και τα πρόσωπα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που εμπλέκονται στην υπόθεση με σκοπό να τους ενημερώσει και να τους προειδοποιήσει για το μη νόμιμο της επικείμενης πράξης τους να σφραγίσουν την επιχείρηση.

Η μοναδική εταιρεία που καθαρίζει το περιβάλλον

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας δεν προβληματίστηκαν από  το ΣτΕ , το οποίο στην προσωρινή του απόφαση εφιστά την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ιδιαιτέρως σοβαρούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος «που συνδέονται με την ανάγκη της ταχείας και αποτελεσματικής διαχείρισης των ΖΥΠ ( Ζωικών Υποπροϊόντων)» τα οποία όπως επισημαίνει «αποτελούν δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία , την υγεία των ζώων και το περιβάλλον.»

Σημειώνεται ότι η Fargeco Hellas AE είναι η μοναδική εταιρεία στην περιοχή η οποία συλλέγει για επεξεργασία και ουσιαστικά  «καθαρίζει» το περιβάλλον από τα ζωϊκά υποπροϊόντα τα οποία θα κατέληγαν στις χωματερές με κίνδυνο για το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

Νωρίτερα το https://www.newsgf.net/ μετέδωσε ρεπορτάζ από τον τόπο της συγκέντρωσης των εργαζομένων με τις σχετικές δηλώσεις τους  τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ : https://www.newsgf.net/2020/10/fargeco-hellas_26.html?fbclid=IwAR0FxYdgkmLLovT7VSfwZki5PvRKbH-Te7FO2Acd5RxWYOOD6XCv0wfvl64#more

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed