Τείχος σιωπής από «γαλάζιους» για τα κυκλώματα με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

14 Σεπτεμβρίου 2021 | By

Ρεπορτάζ – Μάκης Νοδάρος

Τείχος σιωπής από «γαλάζιους» για τα κυκλώματα με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Χρηματιστήριο προσφορών για ένα χαρτί εμβολιασμού και πλήθος από καταγγελίες σε όλη τη χώρα

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν αναφέρεται πουθενά στις πιθανές ευθύνες εκείνων που σχεδίασαν και εφάρμοσαν τον γενικό προγραμματισμό των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα και απλώς δείχνει –μάλλον με υποκριτικό τρόπο– την πρόθεσή της να κινηθεί «επιφανειακά» και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τα κυκλώματα που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, αφήνοντας έξω από το κάδρο των ευθυνών τους υπεύθυνους του ελέγχου και της καταγραφής των εμβολιασμών. Η κατάσταση όμως, όπως δείχνουν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, τείνει να ξεφεύγει από τον γενικότερο έλεγχο και αυτήν τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με βεβαιότητα την έκταση του προβλήματος, το οποίο επηρεάζει με απρόβλεπτο και αρνητικό τρόπο τις όποιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να ξετυλίξουν πανελλαδικά το κουβάρι των κυκλωμάτων που εμπλέκονται στη χορήγηση των πλαστών βεβαιώσεων. Ομως ορισμένες από τις «γαλάζιες» διοικήσεις των νοσοκομείων στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα επιχειρούν –όπως καταγγέλλεται– να κουκουλώσουν την απάτη με τη σιωπή και προσπαθούν να εντοπίσουν τους «εμβολιασμένους ανεμβολίαστους» υγειονομικούς με τεστ αντισωμάτων!

Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει και στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν μπει στο στόχαστρο και ελέγχονται συνολικά δέκα υγειονομικοί από το προσωπικό του νοσοκομείου που φέρονται να εμβολιάστηκαν στο τοπικό εμβολιαστικό κέντρο με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ενώ ελεγχόμενη –όπως αναφέρεται– είναι και η ημερομηνία 27 Αυγούστου, όταν η προγραμματισμένη εμβολιάστρια αποχώρησε.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες ή εξηγήσεις σχετικά στο Documento και μας παρέπεμψε στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Ιωάννη Καρβέλη. Ομως παρά τα συνεχή τηλεφωνήματα στο

«Μου έχει καταγγελθεί ότι κάποιοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από μικροβιολογικά εργαστήρια πιστοποιητικά νόσησης για να μην εμβολιαστούν» Κώστας Τσαούσης Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας προσωπικό του τηλέφωνο, την ενημέρωση της γραμματέα του και την αποστολή σχετικού sms, ο κ. Καρβέλης ουδέποτε απάντησε.

Αποκαλυπτικό έγγραφο για τεστ αντισωμάτων

Ενα αποκαλυπτικό έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Documento επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση των πλαστών εμβολιασμών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα δείχνει τις σπασμωδικές κινήσεις της «γαλάζιας» διοίκησης να μη δημοσιοποιηθεί το θέμα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα «εσωτερικά», ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Το έγγραφο με ημερομηνία 7.9.2021 έχει σταλεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας σε γιατρό επιμελητή, από τον οποίο ζητά να πραγματοποιήσει έλεγχο αντισωμάτων!

Οπως καταγγέλλουν γιατροί, που για ευνόητους λόγους θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, πέραν του γεγονότος ότι όλο το νοσοκομείο συζητάει αυτές τις ημέρες για τους «εμβολιασμούς» των δηλωμένων αντιεμβολιαστών, οι οποίοι πήγαν όλοι σε συγκεκριμένη βάρδια που εμβολίαζε συγκεκριμένη επίσης αντιεμβολιάστρια, τίθεται προφανώς το θέμα της υποχρεωτικής λήψης δείγματος αίματος από τους υγειονομικούς με εντολή της διοίκησης, ενέργεια που –όπως λένε– είναι καταφανώς παράνομη ως ιατρική πράξη, χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει εισαγγελική εντολή.

Επιχείρηση χρηματισμού με €500 τη βεβαίωση

Στην Ηλεία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης προέβη σε σοβαρές αποκαλύψεις για το ζήτημα της χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού και νόσησης. Οπως λέει στο Documento, «μου έχει καταγγελθεί από δύο διαφορετικές πηγές, η μία μάλιστα είναι γιατρός, ότι υγειονομικός υπάλληλος, όχι γιατρός, επισκέφθηκε νοσοκομείο της περιοχής και πιέζει τον υπεύθυνο γιατρό εμβολιασμού με οικονομικό αντάλλαγμα να του δώσει ψεύτικο χαρτί ότι εμβολιάστηκε και να πετάξει το εμβόλιο. Επίσης μου έχει καταγγελθεί ότι κάποιοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από μικροβιολογικά εργαστήρια πιστοποιητικά νόσησης για να μην εμβολιαστούν. Μου κατήγγειλαν ότι αυτό συμβαίνει, όμως εκτός της προφορικής καταγγελίας δεν έχω κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο για το θέμα. Μου έχουν αναφερθεί και ονόματα… Ο υγειονομικός εργάζεται σε δομή υγείας της Ηλείας, ξέρω το όνομά του και μάλιστα έχω ενημερώσει προφορικά και τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο περιστατικό. Αν με φωνάξει ο εισαγγελέας της περιοχής, φυσικά και θα πω ποιος με ενημέρωσε και το όνομα του προσώπου που ζήτησε την πλαστή βεβαίωση. Εχω επίσης ενημερώσει και την προϊσταμένη αρχή του συγκεκριμένου προσώπου».

Παρόμοιο περιστατικό καταγγέλλει στο Documento και γιατρός της Ηλείας. Οπως αναφέρει, προ ημερών τον πλησίασε υγειονομικός υπάλληλος και του ζήτησε αντί 500 ευρώ να του δώσει βεβαίωση ότι εμβολιάστηκε, χωρίς όμως να έχει κάνει εμβόλιο. Φυσικά αρνήθηκε, αλλά το ίδιο πρόσωπο επανήλθε με αυξημένο ποσό… «Αρνήθηκα κατηγορηματικά και ενημέρωσα αυτούς που πρέπει» λέει στο Documento ο γιατρός και τονίζει ότι όλα αυτά είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα.

Παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πλαστά ή ψευδή κατά περιεχόμενο πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης κατά της Covid-19 ενεργοποίησαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, ο οποίος με εγκύκλιό του ζητάει από τους εισαγγελείς όλης της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να παρεμβαίνουν αμέσως όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών. Ο κ. Πλιώτας ζητάει μάλιστα από τους εισαγγελείς της χώρας να μεταβαίνουν ακόμη και στα εμβολιαστικά κέντρα για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλίδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Παρέμβαση υπουργού Υγείας

Σε αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Με τροπολογία που ψηφίστηκε προβλέπονται αυστηρές ποινές και μεγάλα διοικητικά πρόστιμα σε εκείνους που εμφανίζουν πλαστά πιστοποιητικά ή σε ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που επιχειρούν να εξαπατήσουν το σύστημα.

«Οσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη, στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επί περίπου 40 περιστατικά».

Σε σχόλιό του στο Twitter o υπουργός ανέφερε: «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Εδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Παρέμβαση υπουργού ΠροΠο

Συνάντηση με τον διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αντικείμενο τις έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ο υπουργός ζήτησε έρευνα σε βάθος με άμεσα αποτελέσματα.

Από τον Παλαμά Καρδίτσας μέχρι την Κρήτη

Μετά τον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εμφανίστηκαν δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία εξέδιδε υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ακολούθησε σειρά αποκαλύψεων και σοβαρών καταγγελιών για εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Οπως έγινε γνωστό, πραγματοποιούνται έρευνες και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μία νοσηλεύτρια εμφάνισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και ακόμη δύο περιπτώσεις σε κέντρα υγείας του νομού.

Στη Σαντορίνη

Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης αποκαλύφθηκε ότι εκδόθηκαν βεβαιώσεις αρνητικών τεστ πολιτών οι οποίοι δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ το νοσοκομείο! Την απίστευτη καταγγελία έκανε γιατρός με επιστολή της στις 3 Αυγούστου, η οποία ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι έχει διαπιστώσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ πολιτών που δεν έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του νοσοκομείου ούτε έχουν επεξεργαστεί τα δείγματά τους στο μικροβιολογικό του τμήμα.

Μιλώντας στο documentonews. gr η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Θήρας Βαλεντίνη Δημητρίου επιβεβαίωσε την κομπίνα και τόνισε: «Το σωματείο έχει λάβει γνώση του περιστατικού, γνωρίζουμε ότι είναι ενήμερες και η διοίκηση του νοσοκομείου και η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας [ΑΕΜΥ] και έχει ενημερωθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία απέστειλε κλιμάκιο στο νοσοκομείο και διενεργήθηκε ΕΔΕ σε υπαλλήλους του νοσοκομείου. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την περασμένη Πέμπτη και περιμένουμε το πόρισμα».

Στο Μεσολόγγι

Τη χορήγηση πλαστού πιστοποιητικού νόσησης σε γυναίκα γιατρό από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου ερευνούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της 6ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαστό πιστοποιητικό νόσησης εκδόθηκε από συνάδελφό της στα εξωτερικά ιατρεία, η οποία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό για να το καταγράψει ως δικό της ώστε να της χορηγηθεί το σχετικό πλαστό πιστοποιητικό.

Στη Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και στη Θεσσαλονίκη έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία είχαν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά. Πρόκειται για διοικητική υπάλληλο στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη αλλά και τρεις νοσηλεύτριες που παραδέχτηκαν ότι πήραν πλαστά πιστοποιητικά από το κέντρο υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις νοσηλεύτριες που εργάζονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη παραδέχτηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πως προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στην Καβάλα

Πάνω από δέκα πιστοποιητικά νόσησης εξετάζονται και από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας, η οποία προχωρά στη διαδικασία της επαλήθευσής τους ώστε να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης.

Στην Κρήτη

Περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών φέρεται να έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές και στην Κρήτη, καθώς για παράδειγμα μόλις προ κάποιων ημερών 25 άτομα εισήλθαν σε γαμήλιο γλέντι σε χωριό της Μεσαράς επιδεικνύοντας το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed