ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Ο «ΚΥΡΙΟΣ» ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ –

24 Ιουνίου 2009 | By
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


24-06-2009:

Αστυνομική Επιχείρηση σε διαφορες περιοχές της Ελλάδας με κωδική ονομασία SPIDER WEB

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 24-06- 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ /νίκης , στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με κωδική ονομασία « SPIDER WEB » και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριάντα επτά (37) ημεδαπών , ηλικίας από 20 έως 56 ετών και δύο (2) αλλοδαπών , ηλικίας 22 και 59 ετών, υπηκόων Καζακστάν και Αγγλίας αντίστοιχα, κατηγορουμένων για « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ».

Εκ των ανωτέρω, είκοσι (20) συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου , ενώ σε βάρος των υπολοίπων σχηματίσθηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις κατά τόπους Εισαγγελίες.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το αντίστοιχο Τμήμα των Γερμανικών Αρχών, εντόπισαν πλήθος χρηστών του λογισμικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων « EDONKEY », να διακινούν μεταξύ τους αλλά και να διαθέτουν πρόσφορα σε κάθε χρήστη του ανωτέρω προγράμματος, τουλάχιστον δέκα (10) αρχεία έκαστος (βίντεο και εικόνες) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων .

Από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η εμπλοκή εκατόν εβδομήντα (170) ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών internet . Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τρεις (3) μήνες , ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τριάντα τριάντα εννέα (39) χρήστες internet να διακινούν στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας (βιασμοί ανηλίκων).

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις πόλεις της Αθήνας, Θεσ /νίκης, Λάρισας, Πτολεμαίδος , Βόλου, Ηράκλειου, Χανιά, Αμαλιάδας, Νεμέας, Μονεμβασιάς, Πρέβεζας και Κέρκυρας.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών (άρση απορρήτου-εντοπισμός των χρηστών του internet ), κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ /νίκης μετέβηκαν στις ανωτέρω πόλεις και από 13-6-2009 έως και 19-6-2009, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες, όπου προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, η σκληρότητα του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    ΑΡΧΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙς ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ…..ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed