Ηλείοι αστυνομικοί : Αφού ξυλοκόπησαν ΑμεΑ, τώρα ζητούν και τα ρέστα !

22 Αυγούστου 2023 | By

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος 

DOCUMENTO – https://www.documentonews.gr/article/afoy-xylokopisan-amea-tora-zitoyn-kai-ta-resta/?fbclid=IwAR3BayujnSDJkyV0HidUfRRwiKw6pQKglvbomIEvGwttMlmCJbp_pqjtCQ8

Αστυνομικοί έκαναν μήνυση εναντίον πολιτών, κρατικών υπαλλήλων και δημοσιογράφων

Σε νέα μηνυτήρια αναφορά τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Ηλείας κατηγορούν τον υπογράφοντα δημοσιογράφο της εφημερίδας Documento Μάκη Νοδάρο, τη δασκάλα Αγγελική Πετρόγιαννη, διευθύντρια στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) ατόμων με αναπηρία του Πύργου Ηλείας, τη μητέρα ενός ΑμεΑ κι ένα ακόμη συγγενικό του προσώπο επειδή αντέδρασαν και τόλμησαν να καταγγείλουν δημόσια τη βία που ασκήθηκε σε βάρος ενός ΑμεΑ στο Λευκοχώρι της Γαστούνης Ηλείας τον Απρίλη του 2020 από δύο άντρες των ΟΠΚΕ, οι οποίοι, παρά την εμφανή αναπηρία του με βαριά νοητική υστέρηση σε ποσοστό 80%, τον εξέλαβαν ως κακοποιό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ένστολων συνδικαλιστών:

• Το 22άχρονο ΑμεΑ, που όπως καταγγέλθηκε από τη μητέρα του και τους περίοικους υπέστη αδικαιολόγητη βία από τους αστυνομικούς τη νύχτα της 9ης Απριλίου 2020 στο Λευκοχώρι Γαστούνης Ηλείας, έπεσε μόνο του (!). Οχι πάνω στη… ζαρντινιέρα ή από τις σκάλες του αστυνομικού τμήματος, αλλά στον δρόμο.

• Οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ τον κυνήγησαν διότι τον θεώρησαν ύποπτο μες στη νύχτα. Εκείνος όμως σκόνταψε και στο πλαίσιο της αυτοάμυνας και της αυτοπροστασίας τους τον ακινητοποίησαν βάζοντάς του χειροπέδες!

Συγκάλυψη της αθλιότητας

Το θλιβερό είναι ότι τη συγκεκριμένη δικαιολογία –με βάση τα στοιχεία που περιέχει η δικογραφία των 500 σελίδων– υιοθέτησαν η Εισαγγελία Αμαλιάδας αλλά και η έρευνα που έγινε στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ και με τις αποφάσεις τους έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Κατά την άποψη των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, οι δεκάδες κάτοικοι του Λευκοχωρίου Γαστούνης που αντέδρασαν έντονα εκείνο το βράδυ στην εικόνα της βίας των δύο αστυνομικών της ΟΠΚΕ σε βάρος του 22άχρονου ΑμεΑ, οι γονείς, ο αδερφός του, η δασκάλα του στο ΕΕΕΕΚ Πύργου, οι πολίτες που ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ο υπογράφων δημοσιογράφος, ο ραδιοφωνικός σταθμός Ionion FM και η εφημερίδα Documento στήσαμε μια ψεύτικη ιστορία για να πλήξουμε το γόητρο και το κύρος των Ηλείων αστυνομικών…

Εισαγγελική διάταξη

Να σημειωθεί ότι με την 28/2022 διάταξη ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηλείας Ευάγγελος Μιχαήλος έθεσε στο αρχείο άλλη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι ένστολοι συνδικαλιστές σε βάρος του υπογράφοντος και του πρώην διευθυντή δασών Ηλείας και στελέχους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Κορισιάνου. Στη συγκεκριμένη αναφορά περιεχόταν και το περιστατικό βίας των Ηλείων αστυνομικών σε βάρος του 22άχρονου ΑμεΑ.

Για το θέμα της βίας που ασκήθηκε από τους δύο Ηλείους αστυνομικούς σε βάρος του 22άχρονου ΑμεΑ είχαν παρέμβει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων. Οι ένστολοι μηνυτές βρίζουν δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ, διασπείρουν fake news και φωτογραφίζονται με στελέχη της ΝΔ.

Οπως είχε αποκαλύψει το Documento σε παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ, κάποιοι εκ των μηνυτών συνδικαλιστών αστυνομικών διασπείρουν fake news μέσα από τις προσωπικές σελίδες τους, ενώ επικροτούν και αναδημοσιεύουν αναρτήσεις αντιεμβολιαστών εν μέσω πανδημίας. Τα ίδια πρόσωπα εκφράζονται δημόσια θετικά για αναρτήσεις μίσους κατά των μεταναστών, χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζονται με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ενώ κατηγορούν μέχρι και την πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση της απέναντι στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Χαρακτηριστική είναι και η εμετική δημόσια επίθεση που είχε εξαπολύσει δημόσια μετά το περιστατικό στο Λευκοχώρι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικού πρώην βουλευτή και δημοσιογράφων ο τότε πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και από τους υπογράφοντες τις μηνυτήριες αναφορές Παναγιώτης Ζώντος.

Η Φ.Μ., μητέρα του 22άχρονου ΑμεΑ, μετά το περιστατικό είχε καταγγείλει δημόσια: «Βάλανε χωρίς λόγο κάτω το παιδί μου οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ και το χτύπησαν χωρίς αιτία έξω από το σπίτι μας. Τον πατάγανε με το πόδι… τον χτυπήσανε με κλοτσιές και μπουνιές… Οταν τον είδαν τον κυνήγησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν κάτω. Του ζητούσαν να τους πει ποιος είναι. Εκείνο δεν μπορούσε γιατί δεν μιλάει. Τον πέταξαν κάτω, του έσκισαν τη φόρμα, έχει αιμάτωμα στο χείλος, τραύματα στα γόνατα… του έδωσαν γροθιά στο κεφάλι και τον πατούσαν στο στήθος για να τους πει ποιος είναι».

Η διευθύντρια του EΕΕΕΚ Πύργου είχε επίσης καταγγείλει δημόσια: «Ζήτησα αμέσως ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και μου είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για το περιστατικό. Το παιδί αυτό μετά τον ξυλοδαρμό του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται ένα παιδί χωρίς λόγο και με ορατό το πρόβλημα νοητικής υστέρησης. Εχουμε όλοι σοκαριστεί…».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed