Το επάγγελμα του δημοσιογράφου στην Κολομβία της Ευρώπης.

27 Αυγούστου 2023 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Η τραμπούκικη επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη και ο σοβαρός τραυματισμός του συγγενικού του προσώπου μπροστά στα μάτια της συζύγου του και της έντρομης κορούλας του , είναι γροθιές στο στομάχι της Δημοκρατίας , της ελευθεροτυπίας και της πολιτισμένης κοινωνίας.

Η προκλητική σιωπή , η απόκρυψη και η υποβάθμιση του θλιβερού περιστατικού από τα  ελεγχόμενα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ και τους υπηρέτες τους πανελλαδικά , είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι σε αυτή την χώρα όλα έχουν ισοπεδωθεί στο όνομα της συγκάλυψης, της σκοπιμότητας  και της γενικότερης παρακμής.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα , αν είχε συμβεί παρόμοια επίθεση σε δημοσιογράφο , θα είχε παρέμβει άμεσα ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου , οι κάθε λογής κυβερνητικοί παράγοντες , οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και γενικά όλοι εκείνοι που σχετίζονται με την διαφύλαξη του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας .

Δυστυχώς όμως , στην Κολομβία της Ευρώπης , οι γροθιές στην ελευθεροτυπία και η τραμπούκικη επίθεση σε έναν δημοσιογράφο και στην οικογένειά του,  αποτελούν απλά ένα γεγονός που προκαλεί χλιαρές έως καθόλου αντιδράσεις .

Το μήνυμα είναι σαφές και λέει ξεκάθαρα ότι στην Κολομβία της Ευρώπης , η μαχητική , αποκαλυπτική και ερευνητική δημοσιογραφία δεν είναι επιθυμητή και όποιος τολμά να ασχολείται με αυτή , μπορεί να δεχθεί επίθεση από τους θιγόμενους ακόμα και μπροστά στα παιδιά του. Τόσο απλά , τόσο ξεκάθαρα…

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη , ότι πιο βρώμικο σε πολιτικό επίπεδο έχει περάσει ποτέ από την χώρα, είναι ο ηθικός αυτουργός πίσω από την επίθεση που δέχθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του .

Γιατί είναι η κυβέρνηση που επιχείρησε δημόσια μέσα στη Βουλή να περάσει την γραμμή ότι όλοι όσοι εργαζόμαστε στο Documento είμαστε μέλη συμμορίας… επειδή ασκούμε αποκαλυπτική και ερευνητική δημοσιογραφία που αναδεικνύει με στοιχεία το μέγεθος της διαπλοκής και της διαφθοράς που υπάρχουν στα σωθικά της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Είναι η κυβέρνηση που με την γενικότερη στάση της απέναντι στην ελευθερία του Τύπου , την οποία έχουν καυτηριάσει πολλές φορές οι διεθνείς οργανώσεις ,   δίνει το δικαίωμα στον κάθε «αγανακτισμένο» τραμπούκο , να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να επιτεθεί στον « συμμορίτη» δημοσιογράφο που τόλμησε να αποκαλύψει τις κομπίνες του…

Χθές ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του που δέχθηκαν επίθεση … Με μαθηματική ακρίβεια αύριο θα είναι κάποιος άλλος «στοχοποιημένος» δημοσιογράφος , μη αρεστός στην κυβέρνηση που θα υποστεί τη βία και την τρομοκρατία ως εκδίκηση για τις αποκαλύψεις του.-

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed