Στέλνουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον «γαλάζιο» πρόεδρο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

27 Μαΐου 2009 | By


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 27.5.2009

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει, για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η «ρουσφετολογική» τοποθέτηση από την αρχή του έτους, στη θέση του διοικητή στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών (Ιδρυμα Παιδιών με ειδικές ανάγκες), του πρώην «γαλάζιου» δημάρχου της Βουπρασίας Σωτήρη Θανασούλα.
Με την αριθμ. Π4/ΓΠοικ 172737/23.12.2008 απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλου διορίστηκε στις 5/1/2009 ως νέος διοικητής στο πολύπαθο ίδρυμα έχοντας την ιδιότητα του τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού δομικών έργων!
Οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ηλείας αρνούνται επί μήνες να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής του κ. Θανασούλα και να του καταβάλουν τις αποδοχές του διοικητή στο ίδρυμα με την αιτιολογία ότι η ιδιότητά του ως τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού δομικών έργων δεν συνάδει με τον νόμο 3329/2005 βάσει του οποίου ο διοικητής θα πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς κοινωνικών ή ανθρωπιστικών επιστημών ή διοίκησης και οικονομίας. Το Ελεγκτικό Συνέδριο Ηλείας κάλεσε σε εξηγήσεις τον κ. Θανασούλα αλλά δεν πείστηκε από αυτές κι έτσι με «πράξη επιστροφής» των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής και με τη δικαιολογία ότι αυτός δεν έχει τα τυπικά προσόντα, συνέταξε «έκθεση διαφωνίας» και παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
«Ο υπουργός Υγείας είναι έκθετος για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και γιατί δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα σε σχετική ερώτηση που έχω καταθέσει στη Βουλή», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.
«Είναι φανερό ότι γύρω από το ευαίσθητο αυτό ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίζει άθλια πολιτικά παιχνίδια χύνοντας κατά καιρούς κροκοδείλια δάκρυα για τα νοσηλευόμενα παιδιά και για τους εργαζομένους στο ίδρυμα», δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος.
Οπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η «Ε», ο νυν διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών εμπλέκεται και σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στον Δήμο της Βουπρασίας, σύμφωνα με την υπ αριθμ. 7017/13/125ιδ/30.6.2007 πολυσέλιδη αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed