7 ΧΡΟΝΙΑ DOCUMENTO

22 Νοεμβρίου 2023 | By

Στη γιορτή της εφημερίδας παρευρέθηκε και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης 

 Του Μάκη  Νοδάρου 

Στην γιορτή για τα εφτά (7) χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας Documento βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20.11.203 , σε ταβέρνα της Αθήνας , ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ενας νέος άνθρωπος απλός , ευχάριστος και χαμογελαστός κάθισε μαζί μας , έφαγε , ήπιε, αστειεύτηκε, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με όλους μας ενώ δεν αρνήθηκε σε κανέναν να φωτογραφηθεί μαζί του .

– « Να σας βγάλω στο ραδιόφωνο του Ionion Fm στην εκπομπή μου να μιλήσουμε για θέματα των αγροτών και της επαρχίας» του είπα .

– «Αν με αφήσει ο Κώστας Βαξεβάνης, ευχαρίστως θα το κάνω» – απάντησε αστειευόμενος ο κ. Κασσελάκης .

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις , στο πρόσωπό του διακρίνει κάποιος , έναν αληθινό νέο άνθρωπο γεμάτο ενέργεια και όνειρα που ταυτίζεται με την νέα εποχή , τους νέους ανθρώπους και την προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής μας , νέα Αριστερά…

Με αφορμή την γιορτή μας ο δημοσιογράφος – εκδότης της εφημερίδας DOCUMENTO Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε : 

«Στη δημοσιογραφία ο χρόνος τρέχει και είναι πυκνός. Συγκεντρώνει γεγονότα, μετράει εξελίξεις και ανθρώπους μαζί με τα δευτερόλεπτα και πιέζει πάντα το δημοσιογράφο. Πώς να μετρήσεις επτά χρόνια στο Documento; Με τις δημοσιογραφικές επιτυχίες; Με τις αποκαλύψεις; Με τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον του; Μήπως με τις εργατοώρες πάνω από έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία; Με αναλύσεις και πληροφορίες; Με την αποδοχή στο Εξωτερικό και τις διεθνείς αναφορές ή τις εξελίξεις που προκάλεσαν στην Ελλάδα τα δημοσιεύματά του; Με τους φίλους που μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν ή με τους εχθρούς;

Κάθε χρόνος που περνάει για το Documento είναι η επιβεβαίωση ότι είναι αναγκαίο. Έχουν προφητεύσει δεκάδες φορές ότι δεν θα αντέξουμε και το έχουν ευχηθεί χιλιάδες. Αλλά είμαστε εδώ. Ένας ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός, που πορεύεται αταλάντευτα με βάση όσα πιστεύει. Πορευόμαστε ανυπότακτα και χωρίς να υποκρινόμαστε ότι αντιπροσωπεύουμε τους πάντες. Θέλουμε να εκφράζουμε την κοινωνία και να είμαστε σύμμαχοί της. Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι η δημοσιογραφία.

Δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιογραφία είναι ένα μαυσωλείο στο οποίο αποτίνουμε φόρο τιμής στο ευλογημένο πλην όμως νεκρό σώμα της δημοσιογραφίας. Η δημοσιογραφία πρέπει να είναι ζωντανή, αιχμηρή και με άποψη. Η δημοσιογραφία δεν οφείλει να είναι ουδέτερη αλλά αληθινή. Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική απαίτηση.

Όταν αποκαλύπτουμε κάτι , δεν έχουμε το άγχος να το συμψηφίσουμε με κάτι άλλο για να είμαστε συμπαθής και ψευδοϊσορροπημένοι. Γιατί όπως λέει και ένας κανόνας της δημοσιογραφίας « αν κάποιος πει στο δημοσιογράφο ότι βρέχει, το ζητούμενο δεν είναι να βρει και κάποιον άλλο που θα λέει ότι δεν βρέχει ώστε να εμφανιστεί ότι έχει όλες τις απόψεις, αλλά να ανοίξει το παράθυρο και να διαπιστώσει αν βρέχει ώστε να ενημερώσει αληθινά τον κόσμο».

Δεν ψάχνουμε απόψεις για να κάνουμε συμψηφισμούς και να δημιουργήσουμε ηλιοφάνεια εκεί που βρέχει καταρρακτωδώς και επικίνδυνα. Λέμε και θα λέμε την αλήθεια όπως την αντιλαμβανόμαστε. Και αυτό πλέον εκτιμάται από φίλους και εχθρούς.»

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed