Μάθημα αναλγησίας στο… προστατευόμενο οικοσύστημα Καϊάφα

14 Μαΐου 2009 | By

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ…

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 14.5.2009

Μια οδυνηρή εμπειρία έζησαν χθες παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, κατά τη διάρκεια μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο -υποτίθεται- προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα στην Ηλεία.
Τα αδέσποτα σκυλιά «ενοχλούσαν»! Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρέστενας, που τους συνόδευαν, έμεινα άναυδοι μπροστά στο θέαμα του θανάτου από δηλητήριο τριών αδέσποτων σκυλιών που ζούσαν επί μήνες στο δάσος, χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες.
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους, που βόσκουν παράνομα τα κοπάδια τους στις καμένες δασικές εκτάσεις της περιοχής και λίγο πριν μεταβούν οι μικροί μαθητές στο δάσος, είχαν δώσει τροφή με ισχυρότατο δηλητήριο στα άτυχα αδέσποτα.
«Είχαμε μεταβεί στην περιοχή του δάσους δίπλα στη λίμνη που έχει μείνει ανέπαφο από τις φωτιές μαζί με τα παιδιά, όταν βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάτου των άτυχων ζώων. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν και μας ρωτούσαν συνέχεια ποιος και γιατί έκανε αυτή την πράξη, ενώ δίπλα μας πολλοί τουρίστες φωτογράφιζαν την αθλιότητα για να την καταγγείλουν, όπως έλεγαν, στα ΜΜΕ της χώρας τους», δήλωσε σοκαρισμένος στην «Ε» ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρέστενας, Παναγιώτης Σταθόπουλος.
«Μάθαμε από τους δασκάλους για το θλιβερό περιστατικό, το οποίο δεν μας τιμά ως κοινωνία. Στην περιοχή εισβάλλουν, παρά τις απαγορεύσεις και τις αντιδράσεις μας, διάφοροι κτηνοτρόφοι. Δυστυχώς το μέρος δεν μπορεί να φυλάσσεται συνέχεια», δήλωσε ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, Νίκος Λευκαδίτης.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed