Σε δίκη για έργα 3 εκατ. ευρώ σε συγγενείς

27 Απριλίου 2009 | By

Η είδηση είναι αφιερωμένη στην «δημοσιογράφο» της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ Ηλείας κυρία ΒΙΚΥ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΥ η οποία πριν από μερικές εβδομάδες έστειλε επιστολή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητώντας την τιμωρία μου.
Ο λόγος της ενέργειά της ήταν η έντονη διαμαρτυρία μου μέσα από το blog μου για την προκλητική της σιωπή στα όσα παράνομα συμβαίνουν στο «κράτος της Ζαχάρως» κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας αλλά και του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ.
Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ –ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ , ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.
ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=37792 ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ… http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&id=38657
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ…

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ !
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 27.4.2009
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μετά τον δήμαρχο της Ζαχάρως Ηλείας, στη Δικαιοσύνη οδηγείται και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπηλιώνης, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφανώς στα κέρδη εργοληπτικής εταιρείας συγγενικών του προσώπων πρώτου βαθμού, η οποία αποκόμισε από την εκτέλεση 77 συνολικά έργων στον συγκεκριμένο δήμο χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ από τις 30.5.2003 έως τις 6.11.2006.
Με βάση το κατηγορητήριο που βρίσκεται στη διάθεση της «Ε», ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ζαχάρως διότι «…ως αντιδήμαρχος με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου αδικήματος της αθέμιτης συμμετοχής, εμμέσως, δηλαδή χρησιμοποιώντας συγγενικά του παρένθετα φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα οικογενειακών και κατ’ ουσία και προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων, με σκοπό το οικονομικό κέρδος, έλαβε μέρος σε δημοπρασίες και απευθείας αναθέσεις μισθώσεων έργων του Δήμου Ζαχάρως όπου ασκούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, αποκομίζοντας έτσι έμμεσο περιουσιακό όφελος καθώς συμμετείχε στα κέρδη εργολάβων».
Οπως διευκρινίζεται ο κ. Μπηλιώνης έλαβε μέρος σε δημοπρασίες μέσω συγγενικών του φυσικών και νομικών προσώπων, στα εισοδήματα των οποίων συμμετείχε αφανώς, καθώς τυγχάνει να είναι υιός του Γεωργίου Μπηλιώνη, ανιψιός του Αθανασίου Μπηλιώνη και αδελφός και εξάδελφος των λοιπών μελών της εταιρείας «ΑΦΟΙ Α. και Γ. Μπηλιώνης και Υιοί ΟΕ».
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η δίκη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15.5.2009, προσδιορίστηκε αρχικά για τις 19.9.2008 αλλά έχει αναβληθεί μέχρι σήμερα συνολικά τρεις (!) φορές (16.1.2009 και 20.3.2009).
«Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και σοβαρότερο είναι το ηθικό της στοιχείο, καθώς δεν είναι δυνατόν η εταιρεία του αδελφού και του πατέρα ενός αντιδήμαρχου να παίρνει τόσα έργα και με αυτό τον τρόπο. Νομίζω ότι μαζί με τον αντιδήμαρχο έπρεπε να είναι κατηγορούμενος ο δήμαρχος αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που υπέγραφαν αυτές τις συμβάσεις. Το θεωρώ περίεργο που δεν συνέβη αυτό», δήλωσε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.
«Εμείς ζητήσαμε σαν αντιπολίτευση τη διενέργεια ελέγχου στον δήμο όταν παρατηρήσαμε ότι όλα σχεδόν τα έργα του δήμου πήγαιναν στην εταιρεία συγγενικών προσώπων του αντιδημάρχου. Ζητήσαμε ενημέρωση αλλά δεν μας την έκαναν ποτέ, γι’ αυτό και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη», δήλωσε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Βασιλόπουλος.
Το περιβάλλον του αντιδημάρχου Σπύρου Μπηλιώνη αναφέρει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση, ότι όλα έγιναν υπό πλήρη διαφάνεια και ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει η αθώωσή του.
nodaros@enet.gr

Category: Αποκαλύψεις, Ζαχάρω

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Mr Lee λέει:

    Enjoy your blog.So kind.Good luck!
    We hope that we will have the opportunity to make friends with you.
    We invite you to come to our blog. You are welcome any time.

    http://www.china-cutter.blogspot.com/

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed