ΗΛΕΙΑ :ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ…

28 Ιουλίου 2012 | By

Συμμετέχουν δύο εταιρείες ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ !
Ξανά…τρεις εταιρείες ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ !
ΟΛΑ ΣΤΟΝ «…ΟΜΙΛΟ»  ! 
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Μάκης Νοδάρος 
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τον τρόπο διαχείρισης δημοσίου χρήματος από την διάθεση των κονδυλίων δημοσιότητας , μέσω της Ηλειακής Αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το πρόγραμμα Δράσεις Αποκατάστασης Παρόδιων Οικοσυστημάτων Πυρόπληκτων Περιοχών Ηλείας, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.900.000,00€ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις χώρες του ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτεστάιν και Νορβηγία) κατά 50% και το υπόλοιπο 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Με βάση τα επίσημα έγγραφα που παρέδωσε η Ηλειακή Αναπτυξιακή στους δημοσιογράφους του  ραδιοφωνικού σταθμού   IONION FM …μετά από τέσσερα έγγραφα αιτήματα της διοίκησης του σταθμού και δύο παρεμβάσεις από το Συνήγορο του Πολίτη:  
Η τριμελής επιτροπή υπό την προεδρία του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μιχαλόπουλου και με την συμμετοχή του Ανδρέα Αντωνόπουλου και Λάμπρου Μπίκου, φέρεται τον Απρίλιο του 2011, να αναθέτει δράσεις δημοσιότητας σε θυγατρικές εταιρείες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή , που ήταν και οι μοναδικές ! υποψήφιες που κατέθεσαν προσφορά για το έργο.
Από τα έγγραφα δεν προκύπτει αν είχαν δημοσιευτεί προκηρύξεις στον τοπικό τύπο για την πρόσκληση των υποψηφίων. Έτσι φέρεται ο συγκεκριμένος Ομιλος να έχει λάβει συνολικά 7.908,90 ευρώ για εκτύπωση αφίσας και πληροφοριακού υλικού, μετάδοση ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής διαφήμισης και παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Με βάση τα  έγγραφα,  η ίδια επιτροπή ενέκρινε το ποσό των 6.150 ευρώ για την ανάθεση δράσεων δημοσιότητας σε πρόσωπο που εργάζεται ! στο γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Διοίκησης Ηλείας (πρώην νομαρχίας)
Ερωτηματικά
Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται για τα κριτήρια επιλογής που εφάρμοσε η επιτροπή, αλλά και την εξαίρεση όλων των υπόλοιπων ΜΜΕ της Ηλείας και των άνεργων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ ,  για μια ακόμα φορά από δράσεις δημοσιότητας προγραμμάτων που εκτελούνται στην περιοχή είναι σοβαρά !
Ποια ήταν τα κριτήρια της επιτροπής, που βασίστηκε και έλαβε τις σχετικές αποφάσεις;
Είναι θεμιτό, ηθικό και νόμιμο  να καταθέτουν προσφορές σε ένα διαγωνισμό, μόνο οι θυγατρικές εταιρείες του ίδιου ομίλου;
Τα μέλη της επιτροπής δεν το γνώριζαν;
Με ποια κριτήρια επελέγη το πρόσωπο που εργάζεται στο Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Διοίκησης να λάβει το ποσό των 6.150 ευρώ για τις δράσεις δημοσιότητας του έργου και με ποιο αιτιολογικό αποκλείστηκαν οι άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ ;   
Σημειώνεται ότι εταιρεία του ίδιου Ομίλου εμφανίζεται να έχει αναλάβει την δημοσιότητα του έργου ύδρευσης από τον Ερύμανθο, παρότι επισήμως ανακηρύχθηκε ανάδοχος η αθηναϊκή εταιρεία Communication Effect και η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, μετά από έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης ενώ την υπόθεση εξετάζει και  το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Καμιά απάντηση επί της ουσίας …
Απαντήσεις στα ερωτήματα επιχείρησε να δώσει μέσω του IONION FM, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής της Ηλειακής Αναπτυξιακής, που στις 4/4/11 ανάθεσε το έργο δημοσιότητας μέσω ΜΜΕ, σε θυγατρικές εταιρείες του ίδιου ομίλου.
Ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι ο κανονισμός λειτουργίας της τριμελούς επιτροπής που ήταν πρόεδρος επιτρέπει την ανάθεση, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ισχυρίστηκε ότι όλες οι αποφάσεις είναι νόμιμες και σημείωσε ότι μόλις παραλάβει όλα τα σχετικά έγγραφα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες. Δεν μπόρεσε να απαντήσει αν θεωρεί νόμιμο αλλά και ηθικό να αναλαμβάνει το έργο μια εταιρεία από τις τρεις του ίδιου ομίλου που ήταν υποψήφιες, ενώ δεν είχε προηγηθεί δημοσίευση προκήρυξης για να συγκεντρωθούν και άλλες προσφορές από άλλους ενδιαφερόμενους. 
Ο κ. Μιχαλόπουλος δήλωσε ακόμα ότι τα κριτήρια επιλογής ήταν η αξιοπιστία των συγκεκριμένων εταιρειών, υποβιβάζοντας εμμέσως την αξιοπιστία των υπόλοιπων ΜΜΕ της Ηλείας. 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖhttp://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=43053&Mid=17&sub1=1
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ Ο κ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ :  http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=43082&Mid=17&sub1=1

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Τι γίνεται εκεί μέσα Ρεπού(σ)τη μου; Αυτός είναι όμιλος ακολασίας (η Ηλειακή εννοώ) Μήπως το ‘χουν οι όμιλοι;
    ΟΜΙΛΟΙ-ΤΙΚΟΣ

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed