Το «κράτος» ενός δημάρχου

29 Οκτωβρίου 2008 | By


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ 29.10.2008

Οταν ένας δήμαρχος καταδικάζεται τελεσίδικα σε φυλάκιση από τα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος (1977/2008 απόφαση του Αρείου Πάγου) και σε βάρος του το Ελεγκτικό Συνέδριο εκδίδει τρεις καταλογιστικές πράξεις που υπερβαίνουν τα 60.000 ευρώ.
Οταν το ίδιο πρόσωπο παραπέμπεται, πριν από δύο χρόνια από τη διεύθυνση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για επτά σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα και ακόμα δεν έχει απολογηθεί.
Οταν ο ίδιος τοπικός «άρχοντας» αποκαλύπτεται με στοιχεία ότι έχει οικοδομήσει σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, χρησιμοποιώντας άκυρες άδειες.
Οταν το ίδιο άτομο χρησιμοποιεί τη βοήθεια για τους πυρόπληκτους, για να χτίσει αυθαίρετα μέσα σε ζώνη οικιστικού πρασίνου, δίνοντας τη δουλειά σε δικό του εργολάβο χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού.
Οταν γίνονται όλα αυτά, ποια είναι, άραγε, η θέση της Πολιτείας, κύριε Προκόπη Παυλόπουλε, υπουργέ Εσωτερικών, και κύριε Σπύρο Σπυρίδωνα, γενικέ γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
Εκτός αν για τον συγκεκριμένο κύριο ισχύουν, όπως λέγεται, άλλοι νόμοι και η περιοχή του αποτελεί όντως ξεχωριστό «κράτος» στη Δυτική Ελλάδα, που κανείς δεν τολμάει να το αγγίξει.

Μ.ΝΟΔ

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Σωστος! καλα τα γραφεις.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed