ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12 Ιουλίου 2008 | By



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ .

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 11.7.2008

Ενοχλητικός; Απολύεται…
Απολύθηκε ξαφνικά από την καθημερινή εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου Ηλείας, όπου εργαζόταν από τον Αύγουστο του 2002, ο συνάδελφος, ανταποκριτής της «Ε», Μάκης Νοδάρος. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, για αδιευκρίνιστους ώς σήμερα λόγους, αποφάσισε την απόλυσή του, καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, με ανακοίνωσή του χθες, συμπαρίσταται στον συνάδελφο, αξιώνει την ανάκληση της απόλυσης και επαναλαμβάνει ότι κάθε κρούσμα παραβίασης θεμελιωδών προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθιστά υπόλογους έναντι των αρχών του κράτους τους παραβάτες.
Να υποθέσουμε ότι έχουν σχέση τα ενοχλητικά ρεπορτάζ του συναδέλφου σχετικά με καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο της Ζαχάρως; Τα ρεπορτάζ αυτά έφτασαν ως ανταποκρίσεις στην «Ε», αλλά δεν έφτασαν, όπως φαίνεται, στην τοπική εφημερίδα.
Καρτ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Οικολογική Κίνηση Πάτρας καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου, ως άδικη, καταχρηστική και πλήγμα κατά της ανεξάρτητης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η αιφνιδιαστική και χωρίς εξηγήσεις απόφαση δείχνει ότι ο μαχητικός υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της καταπάτησης των δημοσίων αγαθών χαρακτήρας της δημοσιογραφικής δουλειάς του Νοδάρου ενόχλησε ισχυρά συμφέροντα.

Ζητούμε την άμεση άρση της καταχρηστικής αυτής απόλυσης.
Η φίμωση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών φωνών είναι πλήγμα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων.

Category: Τύπος

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Άκης Τσελέντης λέει:

    Μένω έκπληκτος από την «απόλυση-διωγμό» αυτού του εκλεκτού δημοσιογράφου που τιμά το δημοσιογραφικό λειτούργιμα στην επαρχία. Έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνα με τον κ. Νοδάρο και πάντα διακρινόταν από τιμιότητα, αξιοπιστία και ακριβή καταγραφή των γεγονότων. Φοβάμαι ότι η απόλυση αυτή είναι στα πλαίσια μία γενικής εκστρατίας εκφοβισμού όλων των προοδευτικών-δημοκρατικών δημοσιογράφουν με σκοπό να τους κλίσουν το στόμα και να κατακλιστούμε από δημοσιογράφους παπαγαλάκια επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ….
    Άκης Τσελέντης
    Καθηγ. Σεισμολογίας Παν/μίου Πατρών

  2. Ο/Η Anonymous λέει:

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ας τους διευκολύνουμε!
    Οι καταστροφικές – για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού – ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες… Το πετρέλαιο τελειώνει… Οι βαφτισμένες «εναλλακτικές» πανάκριβες πηγές ενέργειας (βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, «ακίνδυνα» ραδιενεργά κλπ), με τις οποίες κερδοσκοπούν και μας αποπροσανατολίζουν, γίνονται όλο πιο ακριβές, αφού κι αυτές στηρίζονται στο πετρέλαιο…
    Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
    ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

    http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
    http://aftarkia.wordpress.com
    http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc

  3. Ο/Η Anonymous λέει:

    Ηθελα να ήξερα τι σκέπτονται τα αφεντικά του Τύπου της Ηλείας για το θέμα αυτό. ευτυχώς όμως Μάκη μου υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.

    Κ. Φλαμής

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed