Μαφιόζικο κύκλωμα από στελέχη ΕΥΠ – ΕΛ.ΑΣ.

20 Ιουνίου 2008 | By

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ενας απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, δυο κατώτεροι αστυνομικοί (ο ένας απόστρατος), τρεις συνοροφύλακες, μια τελωνειακή υπάλληλος, πέντε ιδιώτες και εννέα αλλοδαποί, εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ναρκωτικών και κλεμμένων αυτοκινήτων που δρούσε τα τελευταία 10 χρόνια (!) στα Ιωάννινα και είχε διεθνείς διασυνδέσεις.
Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα επτά μηνών. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περισυνέλεξαν όλα τα στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής ομάδας και σχημάτισαν μια ογκώδη δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων.
Ο ένας από τους δύο χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που είχε αποστρατευτεί είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα και κατηγορείται ότι λειτούργησε ως «προπομπός» σε μεταφορά 95 κιλών χασίς. Μέχρι χθες είχαν εκδοθεί από τον Ανακριτή πέντε εντάλματα σύλληψης. Τα τρία που αφορούσαν τον έναν συνοριακό φύλακα και δύο συγγενείς του εκτελέστηκαν. Αναζητούνται ακόμη δύο εκ των αλλοδαπών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Ο συνοροφύλακας, που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, θα απολυθεί οριστικά από το Σώμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εγκληματική ομάδα δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν είτε αυτοκίνητα κλεμμένα μεγάλου κυβισμού με τα οποία τους προμήθευαν συνεργοί τους, αγοράζοντάς τα από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές (κυρίως από την Ιταλία και τη Γερμανία), είτε Ι.Χ. νοικιασμένα με πλαστά έγγραφα από γραφεία της Αθήνας, στα οποία άλλαζαν τακτικά πινακίδες κυκλοφορίας για να μην εντοπίζονται. Για να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους χρησιμοποιούσαν και συνεργάτες «προπομπούς», οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να τους ενημερώσουν για τυχόν αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μόνο το 2007, τα μέλη του κυκλώματος είχαν οργανώσει τουλάχιστον δέκα μεταφορές μεταναστών, που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, με 15 διαφορετικά αυτοκίνητα.
Οπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έπαιρναν προκαταβολικά 1.500 έως 2.000 ευρώ από κάθε μετανάστη. Από αυτά συνοριακοί φύλακες και αστυνομικοί έπαιρναν από 300 έως 800 ευρώ. Μέλη του ίδιου κυκλώματος είχαν δραστηριοποιηθεί και στη διακίνηση πολυτελών αυτοκινήτων, που είχαν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία και προωθούνταν στην Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 656.000 ευρώ , ενώ κατασχέθηκαν και χρήματα σε μετρητά και επιταγές. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.
Α.Κ.Μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 20/06/2008

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed