ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ …

11 Απριλίου 2008 | By


ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Κρύβουν τους «άθλιους»
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έστειλε επειγόντως χθες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Εψιλον» της «Κ.Ε.» στις 30.3.2008 και προχθεσινό ανάλογο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας.
Οπως είπε στην «Ε» ο Νίκος Κατσακιώρης (γενικός γραμματέας του ΣΕΠΕ), που βρίσκεται στην περιοχή επικεφαλής του κλιμακίου το οποίο πραγματοποιεί τους ελέγχους, οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών είναι άθλιες. «Στους καταυλισμούς που επισκεφθήκαμε η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα βρήκαμε κλειδωμένα και όλους εξαφανισμένους. Φανταστείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι μένουν σε κάποιες κατασκευές σαν τα στρατιωτικά τολ, που ουσιαστικά είναι θερμοκήπια, τα οποία τα κλείνουν και τα μετατρέπουν σε δωμάτια μέσα στα οποία μένουν δέκα και δεκαπέντε εργαζόμενοι».

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας ο γ.γ. ανέφερε: «Εχουμε βρει μέχρι στιγμής λίγους εργαζόμενους. Υπάρχει μια εικόνα ότι οι παραγωγοί κράτησαν αυτούς που ήταν να κρατήσουν και όχι το σύνολό τους, διότι είχε μαθευτεί ότι θα ερχόμασταν εδώ και ότι θα προβαίναμε σε ελέγχους».

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχωρά σε ελέγχους και σε προσαγωγές παραγωγών και αλλοδαπών εργατών στην προσπάθειά της να διαπιστώσει εκ των υστέρων την παρανομία.
Ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς κατήγγειλε χθες στην «Ε» ότι οι προσαγωγές των αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, εφόσον αυτοί έχουν χαρτιά είναι παράνομες και προκαλούν τον εκφοβισμό τους.
Χθες παρενέβη και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, η οποία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αθλιότητα την ενέργεια του αντιδήμαρχου της Βουπρασίας, Γιώργου Μπαμπουσκάκη, να κατηγορήσει προ ημερών με άρθρο του στον τοπικό Τύπο της Ηλείας τους δημοσιογράφους της «Ε» και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τόλμησαν να αναδείξουν το ζήτημα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 11/04/2008

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed