ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ?

27 Φεβρουαρίου 2008 | By

*** Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΗ»

7 ΜΗΝΕΣ μετά τις φωτιές και ακόμη οι υποσχέσεις δεν έχουν γίνει πράξη
Αστεγοι οι πυρόπληκτοι ελέω γραφειοκρατίας
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ταλαιπωρούνται οι δεκάδες οικογένειες των πυρόπληκτων της Ηλείας που έμειναν άστεγες από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σε αποθήκη που τους παραχώρησε συγγενής μένει η πολυμελής οικογένεια του Δημήτρη Γουργούλη. Στη φωτογραφία κάτω το σπίτι που αρχικώς βρέθηκε ολικώς κατεστραμμένο και τώρα κρίνεται ότι ο όροφος είναι επισκευάσιμοςΠαρά τις αρχικές δεσμεύσεις της πολιτείας για σύντομη και με συνοπτικές διαδικασίες χορήγηση της οικονομικής βοήθειας σε όλα τα επίπεδα και των σχετικών διευκολύνσεων, εντούτοις εφτά μήνες μετά, οι πυρόπληκτοι άστεγοι κάτοικοι του νομού τραβούν τον δικό τους Γολγοθά, με τους αρμόδιους απλά να υπόσχονται.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μαγούλας στον Δήμο Ωλένης, Δημήτρη Γουργούλη, που αρκετούς μήνες μετά την ολοσχερή καταστροφή του σπιτιού του εξακολουθεί να μένει με την πολυμελή οικογένειά του σε αποθήκη (!) που του την έχει παραχωρήσει συγγενικό του πρόσωπο. Ο κ. Γουργούλης αν και είναι δικαιούχος της περιβόητης πια επιδότησης ενοικίου, εξακολουθεί να βιώνει μαζί με την οικογένειά του δραματικές στιγμές, καθώς δεν μπορεί να λάβει την οικονομική βοήθεια λόγω της γραφειοκρατίας.
«Πήγα να πάρω τα χρήματα που δικαιούμαι και μου ζήτησαν αυτή τη φορά παλιά φορολογική δήλωση και το Ε9! Στην αρχή μάς είπαν ότι θα παίρναμε τα χρήματα χωρίς κανένα δικαιολογητικό με μόνη τη βεβαίωση ότι καταστράφηκε το σπίτι μας. Μας ζητούν να προσκομίσουμε ενοικιαστήρια τη στιγμή που εμείς είμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση. Πού θα βρούμε τα λεφτά να νοικιάσουμε σπίτι και ποιος θα μας εμπιστευτεί;» – κατήγγειλε οργισμένος στην «Ε» ο κ. Γουργούλης και τόνισε ότι η πρώτη επιτροπή που εξέτασε το σπίτι του το έκρινε ολοσχερώς κατεστραμμένο, ενώ η δεύτερη μερικώς και με τον πρώτο όροφο επισκευάσιμο.Την αμέριστη συμπαράσταση στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαγούλας εξέφρασε ο αντινομάρχης Ηλείας Ευγένιος Μπαλκάμος ενώ συγχρόνως κατήγγειλε κι αυτός την υποκριτική στάση των αρμοδίων απέναντι στους πυρόπληκτους της Ηλείας.«Εχουμε επισημάνει από καιρό με υπομνήματα που έχουμε στείλει στα αρμόδια υπουργεία ότι δεν παρέχεται σωστά η οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους του νομού μας. Αυτό είναι το κράτος της αναλγησίας και της υποκρισίας. Ασχολείται ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος με το ροζ σκάνδαλο του Ζαχόπουλου και όχι με τα προβλήματα ζωής των πυρόπληκτων κατοίκων. Δυστυχώς η κατάσταση είναι δραματική» – επισήμανε στην «Ε».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 27/02/2008

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed