ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ RAP ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

26 Δεκεμβρίου 2007 | By

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ : http://www.youtube.com/watch?v=lwHesbzwgoc

Το βίντεο του Ολλανδού ράπερ Raymzter «maak lawaai» («κάντε θόρυβο», στέλνει αντί για κάρτα ευχών το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού στους αρμόδιους της χώρας μας .

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=lwHesbzwgoc μπορεί κάποιος να δει το συγκεκριμένο βιντάκι το οποίο όπως γράφει ο Ολλανδός σκηνοθέτης του, Aldo Smit, «αυτό το βίντεο γυρίστηκε για τη Διεθνή Αμνηστία στην Ελλάδα, τη πιο δημοφιλή ευρωπαϊκή χώρα διακοπών των Ολλανδών. Το βίντεο γυρίστηκε μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα [σημ. ΕΠΣΕ – μάλλον στον καταυλισμό Ρομά Ελευσίνας].

« Έχω γυρίσει τον κόσμο πολλές φορές, έχω πάει σε μέρη όπως το Νέο Δελχί στην Ινδία, το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, κτλ. αλλά η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρώπης. Υπάρχει τόση κρυμμένη φτώχεια. Αυτά τα παιδιά Ρομά δεν έχουν τίποτε, δεν έχουν μέλλον, δεν πάνε σχολείο, δεν έχουν καμιά τύχη. Έπαθα σοκ όταν έφτασα εκεί. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά στις συνθήκες ζωής αυτών των ανθρώπων και εκείνες σε άλλων τριτοκοσμικών χωρών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα διακρίσεων και ουσιαστικά δεν υπάρχουν (δεν έχουν ταυτότητες ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο). Για’ αυτό «Κάντε Θόρυβο Κατά Του Ρατσισμού!» .- αναφέρει ο Ολλανδός σκηνοθέτης.

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η kavouraki λέει:

    πολυ έξυπνη η ιδέα τους.
    Υ.Γ. Πάντως, εγώ περιμένω και ερωτήσεις από την Ηλεία για τον Τσίπρα. Είμαι σίγουρη ότι έχεις.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed