ΝΤΡΟΠΗ! ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ-ΝΤΑΛΙΚΑ

29 Αυγούστου 2007 | By


ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στην καρότσα ενός λευκού φορτηγού ψυγείου (!) στοιβαγμένοι σαν τα ζώα , έξω από το νεκροτομείο του νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, βρίσκονται οι σοροί των 31 εκ των 42 νεκρών Ηλείων κατοίκων που βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στις φλόγες πριν από μερικές ημέρες στην διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους η απαράδεκτη αυτή εικόνα θα υπάρχει μέχρι που να γίνει η τελική ταυτοποίηση όλων των θυμάτων μέσω DNA.

«Το διαλυμένο κράτος της υποκρισίας και της αναλγησίας όχι μόνο δεν μπόρεσε να βοηθήσει και να σώσει τους συνανθρώπους μας αλλά συνεχίζει να τους προσβάλλει και να τους απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο ακόμα και μετά τον θάνατό τους . Είναι απίστευτη αυτή η ντροπή…» – δηλώνουν οργισμένοι οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων.

«Ανατρίχιασα όταν άκουσα την είδηση. Μέσα στη γενική υποχώρηση των αξιών, ας διατηρηθεί τουλάχιστον λίγος σεβασμός στους νεκρούς.» – δήλωσε συγκλονισμένος στην «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στην Ηλεία και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνο Τριγάζης .

« Από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα και οι πρωτόγονοι λαοί σέβονταν και τιμούσαν τους νεκρούς τους. Δυστυχώς όμως σήμερα στην χώρα μας κάποιοι χωρίς κανένα αίσθημα σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας που κάηκαν προσβάλουν με τον χειρότερο τρόπο την μνήμη τους . Μια λέξη μόνο για εκείνους που έδωσαν αυτή την εντολή. Ντροπή…» – δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Υγείας χωρίς να λάβει υπόψη του τον μικρό αριθμό ψυκτικών θαλάμων που διαθέτει το νοσοκομείο του Ρίου για αυτές τις περιπτώσεις , έδωσε εντολή να μεταφέρονται εκεί οι νεκροί κάτοικοι της Ηλείας . Όμως όταν αυτοί γέμισαν επιστρατεύτηκε χωρίς αναστολές η νταλίκα-ψυγείο…

« Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι νεκροθάλαμοι γέμισαν γι αυτό και φέραμε το φορτηγό – ψυγείο» – δήλωσε στα ΜΜΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Ρίου Γαβρίλης Λιατσής θεωρώντας φυσιολογικό τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας αν και έχουν περάσει πέντε ημέρες από τον θάνατο των 42 Ηλείων πολιτών εξακολουθεί να μη δίνει στην δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών προκαλώντας ερωτηματικά και προβληματισμό.

« Έχουμε κάποιον κατάλογο νεκρών. Υπάρχουν όμως κάποια ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία εμπίπτουν και έχουν να κάνουν και με την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων και κάποια ιδιαίτερα προβλήματα με τους νεκρούς. Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα το οποίο θα ανακοινωθεί και αυτό. Έχει να κάνει με την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τα πτώματα είναι σε τραγική κατάσταση. Ολα αυτά τα χειριζόμαστε και η κατάσταση θα βγει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τώρα το πότε» – δήλωσε χθες στον Πύργο ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος. –

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed