ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ

14 Ιουλίου 2007 | By

· Είναι κάποιες φορές που ο χρόνος , έτσι όπως τον καταλαβαίνουμε όλοι μας , μοιάζει να σταματάει και το μυαλό μας αρχίζει να σκέφτεται και να ταξιδεύει περίεργα …
· Τα πλήκτρα του υπολογιστή μοιάζουν νεκρά , το ίδιο και η οθόνη καθώς είναι μάλλον πολύ μικρά για να δεχθούν να επεξεργαστούν και να μεταφέρουν με ακρίβεια στο χαρτί , τα συναισθήματα που νοιώθεις για τον χαμό ενός καλού σου φίλου.
· Αναφέρομαι στον χθεσινό αναπάντεχο θάνατο του Δημήτρη Γεωργίου του ταξίαρχου ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας που τίμησε την υπηρεσία του και πρόσφερε σε αυτή όσο ελάχιστοι συνάδελφοί του .
· Στον εξαίρετο Ηλείο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που με μοναδικά όπλα την εντιμότητά του και το ήθος του βάδισε πριν από μερικά χρόνια σε δρόμους σκοτεινούς και επικίνδυνους – σχεδόν μόνος – προσπαθώντας να σώσει την χαμένη τότε κυρίως σε τοπικό επίπεδο, υπόληψη της Αστυνομίας εξ αιτίας της δράσης των σκοτεινών κυκλωμάτων διαφθοράς.
· Είχα την τύχει να τον γνωρίσω εκείνη την περίοδο και να ζήσω από πολύ κοντά τις αγωνίες του αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους επίορκους αστυνομικούς.
· «Δεν είναι όλοι ίδιοι με αυτούς. Η αστυνομία δεν είναι διεφθαρμένη . Όμως υπάρχουν μέσα της ορισμένοι που για άλλο πράγμα ορκίστηκαν και άλλα κάνουν σε βάρος των πολιτών. Αυτοί όλοι θα πρέπει να τιμωρηθούν και να πάνε στο σπίτι τους διότι αμαυρώνουν την εικόνα της Αστυνομίας»
· Αυτή την άποψη εξέφραζε συχνά σε φίλους και συνεργάτες του στην διάρκεια της έρευνας που έκανε τότε με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών ο Δημήτρης Γεωργίου.
· Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αυτός ο άνθρωπος βαδίζοντας έναν εντελώς μοναχικό δρόμο, πάλεψε με όπλο την εντιμότητά του ενάντια στα σκοτεινά κυκλώματα διαφθοράς που δρούσαν εκείνη την εποχή, αποτελώντας την εξαίρεση στον κανόνα…καθώς άλλοι συνάδελφοί του , ενώ γνώριζαν τα πάντα δεν έκαναν απολύτως τίποτα επειδή δεν ήθελαν μπλεξίματα.
· Με μοναδικό σθένος , ηρεμία αλλά και ανθρωπιά αντέκρουσε τότε την λυσσαλέα επίθεση που δέχθηκε, από το σκοτεινό κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ , από τα κυκλώματα διαφθοράς πολιτών , από κάποια γνωστά σήμερα πρόσωπα της πολιτικής που υποκριτικά το παίζουν ηθικοί… αλλά και από μερίδα τοπικών «δημοσιογραφίσκων» που είχαν ταχθεί ευθέως με τα κυκλώματα της νύχτας…
· Πέρασε πάρα πολλά αυτός ο άνθρωπος και στο τέλος πλήρωσε με την υγεία του πολύ ακριβά , το άγχος και την αγωνία του για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της εκκαθάρισης…
· Ευτύχησε όμως να προλάβει να δει την δικαίωσή των προσπαθειών του έστω εν μέρει και όχι ολοκληρωτικά.
· Με τις δικές του έρευνες και ενέργειες , και πολύ πριν υπάρξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων , το τοπίο με τους επίορκους αστυνομικούς της Ηλείας ξεκαθάρισε αρκετά και άνεμος αισιοδοξίας άρχισε να πνέει στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.
· Ολοι σχεδόν οι συνάδελφοί του έχουν αυτή την άποψη και το λένε σήμερα ευθέως , ότι χάρη στη προσπάθειες αυτού του έντιμου ανθρώπου , μπήκε μια σειρά και η τοπική αστυνομία ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη του πολίτη σε μεγάλο βαθμό.
· Καλό σου ταξίδι φίλε .
· Για όλους εμάς που σε ξέραμε και μείναμε πίσω, πάντα θα αποτελείς το φωτεινό παράδειγμα τους ήθους και της αξιοπρέπειας .-

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Μάκης Νοδάρος

Category: Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιώμ του Ελσίνκι αποχαιρετά έναν αστυνομικό από άλλο πλανήτη που (ίσως για αυτό) έφυγε νωρίς από τούτον εδω τον κόσμο

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed