ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ HOT DOC

16 Μαΐου 2012 | By

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΟΝΑΡ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :http://www.koutipandoras.gr/?p=20134

Μία έκθεση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει το «HOT DOC». 
Συγκεκριμένα, μια το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό παραδέχεται ότι τα στρατιωτικά σόναρ και οι εκρήξεις στο πλαίσιο ναυτικών ασκήσεων ανάμεσα στη Χαβάη και την Καλιφόρνια ενδέχεται να σκοτώνουν κάθε χρόνο πάνω από 200 φάλαινες και δελφίνια και να προκαλούν απώλεια ακοής ή άλλα τραύματα σε ακόμα 1.600 κήτη.

Σχετικό δημοσίευμα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ) είχε παραθέσει το περιοδικό HOT DOC στο πρώτο του τεύχος στις 26 Απριλίου 2012, με τίτλο «Νατοϊκές δοκιμές όπλων σκοτώνουν τους ζιφιούς στο Ιόνιο», το οποίο υπογράφεται από το δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο. 

Το δημοσίευμα αναφερόταν στο θάνατο δεκάδων σπανίων θηλαστικών που ζουν σε μεγάλα βάθη στο Ιόνιο πέλαγος τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας Νατοϊκών δοκιμών και ασκήσεων. 

Μάλιστα, το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι Έλληνες επιστήμονες που αποκάλυψαν την υπόθεση δέχθηκαν απειλές από κύκλους του ΝΑΤΟ.

Η νέα έκθεση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρει επίσης ότι τα ηχητικά κύματα των σόναρ μπορούν να επηρεάζουν την ακοή των θηλαστικών αλλά το σύστημα ηχοεντοπισμού στο οποίο βασίζονται πολλά κήτη για προσανατολίζονται και να βρίσκουν την τροφή τους. Τα θηλαστικά μπορεί επίσης να τρομάζουν, με αποτέλεσμα να αναδύονται υπερβολικά γρήγορα και να εμφανίζουν έτσι τη νόσο των δυτών -φυσσαλίδες αζώτου που σχηματίζονται στα αγγεία και διακόπτουν τη ροή του αίματος.
 
Τελικά, μήπως η χάρη του ΗΟΤ DOC έφτασε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού?

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed