«ΕΦΥΓΕ» Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

26 Μαρτίου 2012 | By
 
ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΡΑΓΚΑΡΗ 
 
Με θλίψη και οδύνη , τα Λεχαινά αποχαιρετούν σήμερα Τρίτη 27 Μαρτίου έναν Καρκαβίτσα. Τον Ανδρέα, τον αγαπητό σε όλους Καβουρίνο, γιό του Γιώργη, εγγονό του Βασίλη αδελφού του μεγάλου και διάσημου Ανδρέα. Ανδρας με έντονη και πολυσχιδή προσωπικότητα, άνθρωπος της δράσης και της ζωής  άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία μας.
 
Δυναμικός, δραστήριος, φιλοσοφημένος, δημιουργικός, αφιερωμένος  στον έρωτα της ζωής και της φύσης, μύστης της τοπικής κουλτούρας, του  τόπου, της λαϊκής γλώσσας  και παράδοσης,  έζησε πληθωρικά την κάθε στιγμή της ζωής του με εμμονή στην ποιότητα αλλά και γενναιότητα στις αντιφάσεις  και τις προκλήσεις των καιρών. 
 
Ως πολίτης συμμετείχε ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα, σε συλλογικές πολιτιστικές  και πολιτικές δραστηριότητες, διεκδίκησε σε δύσκολες εποχές το αξίωμα του δημάρχου των Λεχαινών και παρενέβαινε πάντα με παρρησία γνώμης στα τοπικά δρώμενα.
 
Αν ο μεγάλος Ανδρέας έγραψε ιστορία με το συγγραφικό του έργο, ο Ανδρέας που φεύγει σήμερα έγραψε ο ίδιος ένα συναρπαστικό αφήγημα με την ίδια τη ζωή του. Ετσι θα μείνει στη  δική μας μνήμη και στις  διηγήσεις  των μελλοντικών γενιών.
 
 

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΦΙΛΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΊΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ -ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed