ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

18 Φεβρουαρίου 2013 | By

ΖΗΤΗΣΑΝ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@eleftherotypia.net

Η γνωστή λαϊκή παροιμία «έβαλαν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα» ταιριάζει «γάντι» στην πρόσφατη υπόθεση των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Πάτρας, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία στη Λευκάδα, για την παθητική δωροδοκία και την εκβίαση ενός 57χρονου επιχειρηματία.

15.000 ευρώ είχαν ζητήσει οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση του 57χρονου επιχειρηματία στη Βόνιτσα είχαν εντοπιστεί έπειτα από έλεγχο πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, 54 και 58 ετών, ύστερα από συνεννόηση, έκλεισαν ραντεβού σε καφετέρια της Λευκάδας προκειμένου να εισπράξουν το «φακελάκι», με σκοπό να ρίξουν στα μαλακά και να καλύψουν το φορολογικό πρόβλημα του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι αστυνομικές αρχές οργάνωσαν ολόκληρη επιχείρηση για να πιάσουν στα πράσα τούς δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Προσημείωσαν το χρηματικό ποσόν των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ από τον 57χρονο επιχειρηματία και κάνοντας έλεγχο στην καφετέρια όπου βρίσκονταν, βρέθηκαν στην κατοχή τους το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.

Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του 58χρονου προϊσταμένου της ίδιας υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε προχθές το βράδυ στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Χρηματικά ποσά

Σε έρευνα που ακολούθησε αρχικά στις οικίες των δύο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 10.000 ευρώ, 19.360 ευρώ και 1.920 δολαρίων, ενώ στην οικία του προϊσταμένου της υπηρεσίας, που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, απ’ όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη.

Από το περιβάλλον του διευθυντή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας έγινε γνωστό ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση και τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία του δεν είναι από παράνομη δραστηριότητα αλλά από την πρόσφατη πώληση οικοπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, είχαν αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και δεν είχαν κατηγορηθεί ποτέ για παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε συντάξει και το πόρισμα με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που αφορούσαν μεγάλο δήμο της Δυτικής Ελλάδας.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/02/2013&id=344631

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Κομπίνες, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed