ΤΟ «ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΚΑΙ Ο …ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ !

19 Φεβρουαρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μάρτης του 2000 στην Ηλεία . Με κομμένη την ανάσα χιλιάδες πολίτες διαβάζουν στην τοπική εφημερίδα «Πρωϊνή» και πανελλαδικά στην «Ελευθεροτυπία», την προκλητική και παράνομη  δραστηριότητα επίορκων αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Πύργου και Αμαλιάδας οι οποίοι με βάση την δικαστική έρευνα εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς !

Αρχισυντάκτης τοπικής εφημερίδας και μέλος δημοσιογραφικής ένωσης  – όπως αναφέρει ενόρκως σε κατάθεσή του –  κάνει φασαρία στην εισαγγελία της Αμαλιάδας και στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και ρωτά  γιατί τις αποκαλύψεις για την αστυνομική διαφθορά τις έχουν οι δύο εφημερίδες και όχι η δική του ! Φυσικά δεν αναρωτιέται για την ανικανότητά του να κυνηγήσει και να βγάλει την είδηση και τα βάζει με εκείνους που κάνουν το ρεπορτάζ !

Αμέσως μετά διατάζεται προκαταρκτική για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και από την εισαγγελία της Αμαλιάδας,  καλούνται διάφοροι σχετικοί και μη σχετικοί με την δημοσιογραφία όπου στις ένορκες καταθέσεις λέει ο καθένας την μακρύ του και το κοντό του .

Μεταξύ εκείνων που καλούνται για ένορκη κατάθεση είναι εκτός από τον αρχισυντάκτη  και μια γνωστή κυρία  που τα τοπικά ΜΜΕ την χαρακτηρίζουν ως «κόσμημα της δημοσιογραφίας» .

Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουν οι πολίτες της Ηλείας μετά από χρόνια ,  τι κατέθεσε το «κόσμημα της δημοσιογραφίας» , για την δημοσιογραφική έρευνα και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των εφημερίδων «Πρωϊνή» και «Ελευθεροτυπία».

ΕΡΩΤΗΣΗ : « Εχετε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και « Πρωϊνή» της 20.10.1999 που υπογράφονται από τον συνάδελφό σας Μάκη Νοδάρο;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: « Τα είχα διαβάσει κατά τη δημοσίευσή τους»

ΕΡΩΤΗΣΗ : «Δημοσιεύσατε εσείς στην εφημερίδα σας κάτι ανάλογο τον ίδιο χρόνο»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : «Όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτή την υπόθεση»

ΕΡΩΤΗΣΗ : « Εσείς είχατε κάποια πληροφόρηση επίσημα και ιδιαίτερα από πλευράς εισαγγελίας Αμαλιάδας η αστυνομικής διεύθυνσης Πύργου με νέα στοιχεία σε υποθέσεις αστυνομικών;»\

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : « Προσωπικά δεν καταχωρώ στην εφημερίδα μου αστυνομικό ρεπορτάζ και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά , ούτε είχα κάποια επίσημη ενημέρωση» .

ΕΡΩΤΗΣΗ : « Ποια είναι η άποψή σας σαν αναγνώστρια και σαν δημοσιογράφος ;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : « Πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία κακώς δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν υλικό το οποίο δεν έχει αποδειχθεί δικαστικώς. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω …»

Την  ίδια χρονική περίοδο καλείται και ο αρχισυντάκτης να καταθέσει ενόρκως …Τα όσα αναφέρει έχουν ξεχωριστή αξία για τους πολίτες της Ηλείας , για τους δημοσιογράφους συναδέλφους μου που μοχθούν να βγάλουν την είδηση και για την δημοσιογραφική ένωση στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο άτομο.

Σας παραθέτω μόνο ένα μικρό απόσπασμα από την κατάθεσή του που αποτελεί μνημείο απόλυτης ξεφτίλας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος .  

Λέει λοιπόν ο κύριος αρχισυντάκτης :  

« Αμέσως μετά τα δημοσιεύματα πήγα από την αστυνομία και την εισαγγελία και επιχείρησα να πληροφορηθώ ποίοι ήσαν αυτοί που διοχέτευσαν πληροφορίες ( Σ.Σ εννοεί στην «Πρωινή» και στην «Ελευθεροτυπία» ) . Ανέθεσα και στον αρμόδιο δημοσιογράφο να ερευνήσει κατ’ αρχήν εάν κάποιος εκ των υπαλλήλων της εισαγγελίας Αμαλιάδας ήταν δυνατόν να είναι πληροφοριοδότης ( Σ.Σ. εννοεί των δύο εφημερίδων) . Επιπλέον του ανέθεσα να διερευνήσει εάν τα αναφερόμενα δημοσιεύματα ήταν αληθή και μέχρι ποιού σημείου. Επίσης του ανέθεσα να ερευνήσει και την πιθανότητα διοχέτευσης των πληροφοριών από την αστυνομική υποδιεύθυνση Αμαλιάδας . Παράλληλα εγώ απευθύνθηκα προσωπικά στον αστυνομικό διευθυντή λέγοντάς του τι συμβαίνει με τα δημοσιεύματα και ο οποίος μου απάντησε ότι δεν γνωρίζει . Ο δημοσιογράφος μετά από την δημοσιογραφική έρευνα ( ΣΣ: αυτό κι αν λέγεται δημοσιογραφική έρευνα ) με διαβεβαίωσε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο διοχέτευσης αυτών των πληροφοριών από την εισαγγελία της Αμαλιάδας , πέραν αυτού εξέφρασε την αδυναμία να μου οριοθετήσει την πηγή των πληροφοριών…»             

Η συνέχεια είναι εκπληκτική …

Με αφορμή την κατάθεση του «κοσμήματος της δημοσιογραφίας» , του αρχισυντάκτη  και άλλων Ηλείων …κοσμημάτων –  ( Δυστυχώς γι’ αυτούς έχω ολόκληρη την δικογραφία στο γραφείο μου) –  η  εισαγγελία της Αμαλιάδας ασκεί σε βάρος μου ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και κατά του αείμνηστου αξιωματικού της ΕΛΑΣ Δημήτρη Γεωργίου ποινική δίωξη για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου θεωρώντας ότι ο αστυνομικός που διεξήγαγε τότε τις έρευνες για την ένστολη σαπίλα της Ηλείας μου έδινε στοιχεία…

Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες με δικηγόρους , υπομνήματα , έξοδα κ.λ.π. το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με το υπ’ αριθμ. 43/2002 Βούλευμά του απαλλάσσει εμένα και τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ από τις κατηγορίες .

Με συνέπεια το «κόσμημα της δημοσιογραφίας» και ο «αρχισυντάκτης»  και τα άλλα παιδιά , να μείνουν στα κρύα του λουτρού .Οι δίκες που ακολούθησαν δικαίωσαν τις αποκαλύψεις των δύο εφημερίδων «Πρωινή» και «Ελευθεροτυπία» και την δική μου δημοσιογραφική έρευνα που έκανα με κίνδυνο της ζωής μου.       

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας που κάποιοι επιχειρούν τελευταία να αλλοιώσουν .

Καληνύχτα ενημέρωση… Καληνύχτα Ηλεία !     

 

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed