ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ο.Υ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

20 Μαρτίου 2012 | By

ΔΙΟΓΕΝΗΣ : «ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ …ΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ» 

ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ TAXIS ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ …ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ? 

Σε πλήρη επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας και των αποκαλύψεων του www.mnodaros.blogspot.com για τους εφοριακούς της Δ.Ο.Υ Πύργου που έδιναν φορολογικές ενημερότητες σε τοπικούς επιχειρηματίες – οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου κατά παρέκκλιση του συστήματος TAXIS και της ισχύουσας νομοθεσίας,  οδηγούν τα πρώτα στοιχεία που περιήλθαν στις  δικαστικές και διωκτικές Αρχές της Ηλείας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων της  υπόθεσης ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης,  διαβίβασε προ ημερών τον φάκελο στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομίας  , ζητώντας έρευνα σε βάθος και την σύνταξη σχετικού πορίσματος από Οικονομικούς Επιθεωρητές.
Ο  φάκελος της υπόθεσης αφορούσε τις σοβαρές καταγγελίες κατά εφοριακών υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ Πύργου , οι οποίοι φέρονται να εξυπηρετούσαν  ντόπιους  επιχειρηματίες και μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της περιοχής  με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας , χορηγώντας σε αυτούς φορολογικές ενημερότητες παρακάμπτοντας το σύστημα ελέγχου TAXIS.   
Οι ανωτέρω φέρονται να λάμβαναν  το τελευταίο χρονικό διάστημα φορολογική ενημερότητα από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ με εντολή …άνωθεν  ,  προκειμένου να μεταβιβάσουν «ανώδυνα» τα περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να τα πωλήσουν σε τρίτους, η να εισπράξουν χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο… χωρίς να εξοφλούν εξ ολοκλήρου τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Το θέμα αποκάλυψε το www.mnodaros.blogspot.com και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις μετά την δημοσιοποίησή του από την ΝΕΤ και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Μαρινόπουλου.  
  

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    αυτά είναι! κατάλαβες?!! αλλοι δηλωνουν μεχρι και το ένα λεπτό και άλλοι χρωσταααααααανε και δεεεεεν πληρωνουν και μάλιστα με τις ευλοφίες της εφόριας! τσαπρρρρρρρρρρρ

  2. Ο/Η Anonymous λέει:

    Άραγε… γιατί τέτοιες ειδήσεις δεν βλέπουμε ποτέ στις τοπικές εφημερίδες;;; Ποιος ο ρόλος τους στην ενημέρωση;;; Μόνο για θεατρικές παραστάσεις και κουτσομπολιά και γλύψιμο στους δημάρχους;;;

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed