Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 885.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

12 Μαρτίου 2013 | By

Εξηγήσεις για τα …ανεξήγητα της απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη ύψους 884.360,049 ευρώ γιά την μεταφορά των απορριμμάτων το 2009 ,   επιχειρεί να δώσει  με επιστολή του στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος .

Η επιστολή του κ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:

Κύριε Νοδάρο,

Αν είχατε μπει στον κόπο να κάνετε ένα πλήρες και αντικειμενικό ρεπορτάζ, αν ανάμεσα στις όποιες πληροφορίες συλλέγετε για την τεκμηρίωσή του είχατε απευθυνθεί και στον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα, εν προκειμένω δε στον δήμο Πύργου, θα είχατε πληροφορηθεί ότι ναι, είναι απολύτως νόμιμο και προβλέπεται από τη νομοθεσία η απ’ ευθείας ανάθεση οποιουδήποτε ποσού για κατεπείγουσες περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως η διαφύλαξη και η προστασία της υγείας των πολιτών.

Με το σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας παραπλανείτε και πάλι την κοινή γνώμη, αποσιωπώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει ο δήμος Πύργου τον Μάιο του 2009, προκειμένου να απομακρύνει από την πόλη χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί, επαπειλώντας με την μορφή λοιμού τον πληθυσμό της στην πρωτεύουσας του νομού. Και επίσης να διαχειριστεί την κατάσταση έως ότου τεθεί σε λειτουργία ο δεματοποιητής. Για το λόγο αυτό άλλωστε εγκρίθηκαν ως απολύτως νόμιμες οι αποφάσεις μας τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η διαφανής και  χρηστή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων έχει επιστρέψει οριστικά στον δήμο Πύργου και καμία μεθόδευση δεν μπορεί να τη σκιάσει. Κι αν δεν σας πείθουν τα λόγια μου, προ(σ)καλώ εσάς και οποιονδήποτε άλλο, να απευθυνθείτε και να διερευνήσετε οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε υπηρεσία μας. Οι πόρτες του δήμου είναι ανοιχτές.

Μάκης Παρασκευόπουλος

Δήμαρχος Πύργου

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ www.apokalypseis.com

Κύριε δήμαρχε.

Η πραγματικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα που σχετίζεται με την διαχείριση του δημοσίου χρήματος , όπως αυτή εμφανίζεται από τον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών και τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας, δυστυχώς  είναι εντελώς διαφορετική από τα όσα ισχυρίζεστε στην επιστολή σας. Τα πλήρη ερωτήματα και τα στοιχεία θα τα παραθέσω προσεχώς αναλυτικά σε σχετικό ρεπορτάζ.

Σχετικά με την παραπλάνηση της κοινής γνώμης εκ μέρους μου που αναφέρεστε ,  οι πολίτες της Ηλείας έχουν βγάλει από καιρό τα συμπεράσματά τους,  για το αν είμαι εγώ αυτός που τους παραπλανά ή εκείνοι που καλυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της καρέκλας τους,   πουλάνε επί σειρά ετών , φύκια για μεταξωτές κορδέλες,  καθιστώντας την Ηλεία,  τον τελευταίο σε ανάπτυξη νομό. Ο οποίος  σε λίγο δεν θα έχει ούτε δρόμο…ούτε αεροδρόμιο …ούτε λιμάνι…ούτε ΤΕΙ παρά μόνο κομματικούς χαμαιλέοντες έτοιμους να συνεργαστούν με  κάθε λογής «εργολάβους» για το καλό πάντα του τόπου !

Μάκης Νοδάρος

Δημοσιογράφος

Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed