ΕΝΑ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ !

21 Μαΐου 2013 | By

ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=21/05/2013&id=364837

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Τουριστικό Περίπτερο στο φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία, καθώς η πολυδιαφημισμένη στο παρελθόν από τους τοπικούς παράγοντες ανάπλασή του, ύψους 935.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το κτήριο σαπίζει στις παρυφές της τεχνητής λίμνης του Πηνειού, οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις έχουν κλαπεί, ορισμένα σημεία των τοίχων του έχουν καταρρεύσει και ο μοναδικός κερδισμένος είναι ο εργολάβος, στα ταμεία του οποίου μπήκαν περίπου τα μισά χρήματα του έργου πριν αποχωρήσει, καθώς το υπόλοιπο ποσόν δεν του δόθηκε ποτέ.

Για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εις βάρος της εθνικής οικονομίας, με θύματα τους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες, κάνει λόγο ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έφερε το θέμα στη δημοσιότητα μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 22 Νοεμβρίου 2012.

Στις ερωτήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί το έργο δεν ολοκληρώθηκε, ποιος είναι ο οικονομικός του απολογισμός και αν έχουν καταλογιστεί ευθύνες για τη μη αποπεράτωσή του, ο αντινομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας απάντησε… με μισόλογα και όχι επί της ουσίας.

Οπως αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων, Τμήμα Δομών και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας, το έργο «Ανάπλαση Τουριστικού Περιπτέρου-Αναψυκτηρίου και Περιβάλλοντος Χώρου στη Λίμνη του Φράγματος Πηνειού Ηλείας» υλοποιήθηκε κατά 53% (!), καθώς ο ανάδοχος του έργου εισέπραξε από τα 935.000 ευρώ μόνο τα 420.000 ευρώ, διότι με την ισχύουσα νομοθεσία περί δημοσίων έργων διέλυσε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σταμάτησε να τον πληρώνει.

«Σε καιρό οικονομικής κρίσης κάποιοι αποφασίζουν να εκτελέσουν ένα έργο στην Ηλεία και το αφήνουν στη μέση, ζημιώνοντας ουσιαστικά και την εθνική οικονομία αλλά και την τοπική κοινωνία, στην οποία δεν παραδόθηκε ποτέ. Θα ζητήσουμε ολόκληρο το φάκελο του έργου για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Ο κ. Καφύρας, ως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, δεν μας διαφώτισε με την απάντησή του», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η «Ε» απευθύνθηκε χθες για το θέμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι το έργο σταμάτησε λόγω της οικονομικής κρίσης, γι’ αυτό δεν μπήκαν χρήματα στο συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής του εργολάβου. Οπως τόνισαν, πολλά έργα στη Δυτική Ελλάδα έχουν μείνει στη μέση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Κομπίνες, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed