ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

16 Ιουνίου 2013 | By

Νέμονται ευρωπαϊκούς πόρους με «περίεργα» προγράμματα

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/06/2013&id=369481

Ζεστό χρήμα στους κάθε λογής «εργολάβους», με τη σιωπή των τοπικών ΜΜΕ, επιχειρούν να δώσουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες της δυτικής Ελλάδας, ακροβατώντας προκλητικά μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας μέσα από διάφορα προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας, αξίας και χρησιμότητας που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε μια περιοχή όπου η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, σε ένα μέρος όπου οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες λόγω του αδιεξόδου από την οικονομική κρίση, οι κατέχοντες θέσεις-«κλειδιά», αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο δίπλα τους, προωθούν αμφιλεγόμενης αξίας προγράμματα που χρηματοδοτούνται κυρίως από ευρωπαϊκό χρήμα, κάνοντας πλουσιότερους τους τοπικούς «εργολάβους».

Η αποκατάσταση μιας εκκλησίας στον Πύργο της Ηλείας με χρήματα από το ΕΣΠΑ ύψους 3.900.000 ευρώ, η αναδάσωση μη καμένου δάσους στην ορεινή Ηλεία ύψους 4.000.000 ευρώ, η αποκατάσταση παρόδιων οικοσυστημάτων στις πυρόπληκτες περιοχές ύψους 1.900.000 ευρώ, η έρευνα για τις μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στα πυρόπληκτα ύψους 245.000 ευρώ, το έργο της βελτίωσης προσβασιμότητας των τουριστών με προβλήματα κινητικά, όρασης, ακοής, ψυχολογικά, αλλεργιών κ.λπ. σε τουριστικές περιοχές και θέρετρα ύψους 170.000 ευρώ, αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες προκλητικά έργα που προωθούνται με τις ευλογίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για τα τρία πρώτα έργα μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί σοβαρά «κενά» και «ανεξήγητες παραλείψεις» από εκείνους που τα ενέκριναν και τα προώθησαν.

Την ώρα που οικογένειες βυθισμένες στην απόγνωση, όπως εκείνη στο Περιστέρι Αμαλιάδας, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω πείνας(!), κάποιοι στη δυτική Ελλάδα χρησιμοποιούν το ζεστό χρήμα της Ε.Ε. και των εθνικών πόρων για να ασκήσουν μικροπολιτική και να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές τους σχέσεις με τους κάθε λογής «εργολάβους».

Εχοντας δίπλα τους τη σιωπή των περισσότερων τοπικών ΜΜΕ που βοηθούν στο να μη φθάνουν οι «κακές» πληροφορίες στους πολίτες. Με μια μικρή έρευνα στη Διαύγεια μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τις στενές σχέσεις των ΜΜΕ της διαπλοκής με τα τοπικά κέντρα εξουσίας μέσα από τις οικονομικές συναλλαγές τους, αλλά και δεκάδες άλλα προκλητικά έργα που προωθούνται σήμερα με χρήματα από την Ε.Ε., τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πολυσυζητημένη ανάπτυξη στη δυτική Ελλάδα.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed