Γνώριζαν για τη μάνα με το σαλεμένο νου

11 Ιουλίου 2013 | By

ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Κανείς δεν έκανε κάτι για να σωθεί το βρέφος

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑhttp://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/07/2013&id=374055

Στο χωριό Αλεποχώρι Χαλανδρίτσας, του Δήμου Ερυμάνθειας Αχαΐας, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι γνώριζαν το δράμα που παιζόταν καθημερινά πίσω από τους βρόμικους τοίχους του μικρού σπιτιού στις παρυφές του οικισμού.

Ολοι ήξεραν την «περίεργη οικογένεια», τη μάνα με το ταραγμένο μυαλό που ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά. Ολοι γνώριζαν, αλλά ελάχιστοι μιλούσαν ή δημοσιοποιούσαν προς τα έξω την τραγική κατάσταση ενός ζευγαριού που είχε δίπλα του τρία ανήλικα παιδιά, δίδυμα αγόρια, ηλικίας 16 μηνών, και το 3 μηνών βρέφος. Ακόμα και η πολιτεία είχε ενημερωθεί. Κανείς όμως δεν έκανε κάτι για να σωθεί το βρέφος από τα χέρια της μάνας.

Η 32χρονη με το ταραγμένο μυαλό της σκότωσε τελικά το μόλις τριών μηνών αγοράκι της και στη συνέχεια το έβαλε στο ψυγείο, γιατί ίσως έτσι νόμιζε πως θα θολώσει τα νερά.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, το βρέφος έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα του εξαιτίας των χτυπημάτων και ο θάνατός του αποδίδεται στη θραύση του αυχενικού του σπονδύλου!

Χωριό και πολιτεία

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, δείχνει ότι για την ιστορία φρίκης που διαδραματίστηκε στο μικρό χωριό της ορεινής Αχαΐας δεν είναι υπεύθυνη μόνο η μάνα με το ταραγμένο μυαλό και οι συγχωριανοί της, που ήξεραν και δεν μιλούσαν, αλλά και η ίδια η πολιτεία, η οποία γνώριζε την κατάσταση στην οικογένεια από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012.

Τότε, όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 253005 κατεπείγουσα καταγγελία για τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά της οικογένειας ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες και τον εισαγγελέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έδρασε κατόπιν τηλεφωνήματος στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» του Οργανισμού.

Ακόμα ήταν ενήμερο και το Α.Τ. Χαλανδρίτσας, «περιπολικό του οποίου μετέβη στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στην οικία της οικογένειας, διαπιστώνοντας πως τα παιδιά διέτρεχαν κίνδυνο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Χθες, τα δύο παιδιά της οικογένειας εισήχθησαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πατρών θα φιλοξενηθούν σε σπίτι του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η δράστις χτύπησε με τα χέρια της δύο φορές το μωρό στο κεφάλι και στη συνέχεια το έριξε στον ξύλινο πάτο του παρκοκρέβατου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει την επόμενη μέρα το πρωί. Στη συνέχεια εναπόθεσε το νεκρό βρέφος στην κατάψυξη του ψυγείου της. Χθες το απόγευμα, όταν επέστρεψε ο σύζυγός της στο σπίτι, τοποθέτησε το νεκρό βρέφος στην κούνια του, αλλά ο σύζυγος αντιλαμβανόμενος τι είχε γίνει ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι συγγενείς του παιδιού κάνουν έκκληση να βρεθεί τρόπος να πάρουν τη σορό του βρέφους από το νοσοκομείο, καθώς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με δεδομένο ότι οι γονείς του -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν το είχαν δηλώσει στο δημοτολόγιο. Η 32χρονη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δήλωσε χθες μετανιωμένη στους δημοσιογράφους πριν προσαχθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιώματα, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed