Αλλοι οι νόμοι για τους εργολάβους…

19 Ιουλίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Η υπόθεση του εργολάβου Θεόδωρου Καράμπελα, που πιάστηκε πρόσφατα να θάβει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών της Καλαμάτας στην προστατευόμενη από τη Natura περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης, είναι μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δείχνουν ότι στη Δυτική Ελλάδα επικρατούν… άλλοι νόμοι για τους οικονομικά ισχυρούς.

Η παραπομπή του στις δικαστικές αρχές με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για παράβαση του Ν. 4042/2013 (υποβάθμιση περιβάλλοντος και ιδιαίτερα προστατευόμενης περιοχής Natura και εναπόθεση απορριμμάτων), και ο σχετικός θόρυβος που ακολούθησε από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, για το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας παραδόξως δεν ήταν σημαντική είδηση και γι’ αυτό δεν εκδόθηκε ποτέ δελτίο Τύπου.

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει ενημερωτικά δελτία στα δημοσιογραφικά γραφεία για τοξικομανείς που συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ναρκωτικών ή για κλεφτρόνια που κλέβουν πρόβατα από τις στάνες, η υπόθεση του εργολάβου δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική από τους αρμοδίους επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό παρ’ ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν από ένα χρόνο είχε επιτεθεί κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να τον ελέγξουν σε παράνομη χωματερή δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αλφειού και παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα παράξενα όμως με τον παντοδύναμο οικονομικά εργολάβο που απειλεί δημοσιογράφους και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους, δεν σταματούν εδώ.

Παρ’ ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας τού έχει βεβαιώσει πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρείες-φαντάσματα, παρ’ ότι εκκρεμούν σε βάρος του δεκάδες δίκες για καταστροφή του περιβάλλοντος, παρά τις καταδίκες και την κακουργηματικού χαρακτήρα παραβατική του συμπεριφορά, ο εργολάβος εξακολουθεί, εκτός από τη μεταφορά των απορριμμάτων, να παίρνει δουλειές και από παράγοντες της Ηλείας.

Η τελευταία και ίσως η πιο προκλητική περίπτωση σχετίζεται με το νοσοκομείο του Πύργου. Ενώ εκκρεμεί δικαστική έρευνα σε βάρος του κ. Καράμπελα και της διοίκησης του νοσοκομείου για τη χωρίς άδεια μεταφορά επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων που κανείς δεν γνωρίζει πού τα «ξεφορτώθηκε», πρόσφατα η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου με την υπ’ αριθμ. 12057/28-05-2013 σύμβαση μαζί του, του ανέθεσε ύστερα από διαγωνισμό και προσφορά, οικοδομικές εργασίες ύψους 28.659,00― συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=375510

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed