ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ 13 ΗΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

16 Δεκεμβρίου 2011 | By

ΑΝΑΒΟΛΗ 24 ΜΗΝΩΝ ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ … 
*** ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ : ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : http://www.ilialive.gr

Δύο (!) χρόνια ανέβαλαν οι δικαστές του  Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας την δίκη δεκατριών συνολικά ατόμων από την Ηλεία που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δύο έκπτωτοι δήμαρχοι της Ζαχάρως, ο νυν αντιδήμαρχος της Αμαλιάδας! υπάλληλοι της πολεοδομίας και πολίτες.

Η αναβολή της δίκης γιά τις 25.11.2013 (!!!) αποφασίστηκε στις 7.12.2011 και προκαλεί σε νομικούς κύκλους μεγάλα ερωτηματικά για το μέγεθος του χρόνου της αναβολής  την ώρα που οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεριμνούν – όπως λένε – για την σύντομη εκδίκαση των υποθέσεων.
Η υπόθεση έχει να κάνει με το σκάνδαλο της παράνομης προσπάθειας εξαφάνισης προστίμου της Πολεοδομίας ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αφορούσε τις παράνομες παραλιακές καντίνες στον «αμαρτωλό δήμο της Ζαχάρως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :
Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από ένα χρόνο με ρεπορτάζ η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
και αμέσως μετά, με εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηλείας, ξεκίνησε δικαστική έρευνα η οποία κατέληξε στην παραπομπή με απ’ ευθείας κλήση στο κακουργιοδικείο Πατρών, όλων των εμπλεκομένων προσώπων .
Με το υπ’ αριθμ. 266/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πατρών απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο υπάλληλος της πολεοδομίας Πύργου Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου ιδιοκτήτης καντίνας.
Με βάση το υπ’ αριθμ. 512/2011 πενήντα τριών! σελίδων κατηγορητήριο που υπογράφεται από την αντιεισαγγελέα Εφετών Πατρών Βασιλική Ε. Αργύρη παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εξής :
1) Πανταζής Χρονόπουλος (έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως).
2) Σπυρίδων Μπηλιώνης (αναπλήρωσε τον κ. Χρονόπουλο αλλά κηρύχθηκε άκυρη η εκλογή του με απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου)
3) Βασίλειος Παπαδόπουλος (πρώην δήμαρχος Πηνείας και νυν αντιδήμαρχος Αμαλιάδας)
4) Σπήλιος Φωτόπουλος ( δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως – υπάλληλος της τοπικής Πολεοδομίας)
5) Χρήστος Κανακόπουλος ( προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχάρως) .
6) Δημήτριος Σπυρούλιας ( προϊστάμενος Πολεοδομίας Πύργου)
7) Βελούδω Παναγούλια ( πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μίνθης)
8) Κωνσταντίνος Μπλάθρας – επιχειρηματίας .
9) Ζαχαρίας Κανέλης – ιδιωτικός υπάλληλος.
10) Σωκράτης Αγγελής – επιχειρηματίας
11) Κάρμεν Μαρί Πώλα Παυλοπούλου – επιχειρηματίας
12) Κωνσταντίνος Μπαλκάμος δημόσιος υπάλληλος και νυν προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Ηλεία.
13) Ελένη Καπογιάννη δημόσιος υπάλληλος.
Ολοι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πύργου είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο οι ανωτέρω παραπέμπονται να δικαστούν για δεκατέσσερις (!) συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία , ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε αξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ…
Όλα τα πρόσωπα που παρεπέμποναι σε δίκη, μέσω των απολογητικών τους υπομνημάτων στον Ανακριτή Πύργου δηλώνουν αθώοι και υπογραμμίζουν ότι ουδεμία εμπλοκή έχουν με το οικονομικό σκάνδαλο.

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    Εχει στηθεί μηχανισμός με διάφορες δολοπλοκίες για την αθώωση των εμπλεκομένων.
    Προσκομίζουν έγγραφο κάποιου τμήματος του ΠΕΧΩΔΕ που λέει ότι η Πολεοδομία ήταν αναρμόδια βάσει κάποιας διάταξης Νόμου. Δεν λένε όμως όλη την αλήθεια.
    Αντιδήμαρχος με έγγραφό του ζητά από τον ΔΟΥ την διαγραφή των προστίμων. Η Εφορία ζητά σχετική απόφαση από την Πολεοδομία η οποία δεν την εκδίδει.
    Καλούν και τους τρεις Υπαλλήλους της πολεοδομίας σε απολογία.
    Όλα αυτά ήταν τερτίπια για την αθώωσή τους, λένε ότι θέλανε πολύ να γίνει το δικαστήριο???? Λες να είχαν καλή σύνθεση στην ΕΔΡΑ;
    Πάντως ο Παπαδόπουλος νόμιζε ότι ο Πανταζής ήταν ΠΑΣΟΚ και έκανε ότι του λέγανε να τους εξυπηρετήσει. Την πάτησες Βασιλάκη δεν πρόσεξες, σίγουρα ήξερες… και γιαυτό δεν ρώτησες και κανένα

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed